Bor 030 realizuje projekat “Omladinski foto aktivizam” [PRIJAVA]

Web tim “Bor 030” u naredna tri meseca realizuje projekat “Omladinski foto aktivizam” kroz koji će mladi biti edukovani da fotografiju iskoriste kao sredstvo za ukazivanje postojećih problema u gradu.

Foto: Bor 030

Na kreativnim radionicama petnaest mladih osoba od 15 do 30 godina iz Bora biće obučeno da dokumentarnom fotografijom ukažu na postojeće probleme i negativne fenomene koji ih svakodnevno okružuju.

Tokom tri meseca trajanja projekta biće održano 9 radionica (jedna nedeljno) na kojima će zainteresovani mladi biti obučeni da kroz formu fotografije ukažu na postojeće probleme i negativne fenomene u opštini Bor.

Radionice će voditi Borislav Milovanović, predsednik Foto kluba “Balkan” i stručnjak iz oblasti fotografije, uz asistenciju fotografa Web tima “Bor 030”.

Odabrane fotografije će tokom trajanja radionica biti objavljivane na Portalu “Bor 030”, kao i na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram kako bi se delovalo na širu zajednicu.

Kao završni događaj projekta biće organizovana javna izložba fotografija nastalih tokom trajanja radionice koje na najefektivniji način ukazuju na uočene probleme.
Izložbu fotografija će pratiti štampani katalog kao trajni trag.

Program donacija realizuje Ziman u saradnji sa Zaječarskom inicijativom, Fondacijom Iskorak i Nacionalnom zadužbinom za demokratiju.

Prijava:

[contact-form-7 404 "Not Found"]