Bor dobija Ekološki omladinski park

U Beogradu je danas potpisan Ugovor o realizaciji projekta izgradnje Ekološkog omladinskog parka čija se realizacija očekuje do kraja novembra ove godine.

Foto: Grad Bor

Ugovor su potpisali ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

„Izuzetno mi je drago što imamo mogućnost da, zajedno sa Vladom Republike Srbije i Ministarstvom za zaštitu životne sredine, ekološku sliku Srbije menjamo nabolje“, kazao je Milikić.

Foto: Grad Bor

Grad Bor jedan je od 43 lokalne samouprave koje su dobile sredstva za uređenje zemljišta i izgradnju novih „zelenih“ sadržaja.

Ekološki omladinski park će kao zaokružena urbanistička celina biti izgrađen između centralnih gradskih ulica Zeleni bulevar i Kralje Petra Prvog, u neposrednoj blizini osnovnih škola „Dušan Radović“ i „3. oktobar“ i Studentskog doma.

Foto: Grad Bor

Vlada Republike Srbije, odnosno Ministarsvo zaštitne životne sredine finansiraće izgradnju parka sa 18 miliona donara, dok će Grad Bor učestvovati sa četiri i po miliona dinara.

„Ovaj projekat u vrednosti od 22.500.000 dinara je od velikog značaja za naš grad, jer će pre svega ovaj eko park postati zeleni kutak grada kojim ćemo poboljšati uslove za boravak, odmor i rekreaciju naših sugrađana, a ujedno ćemo i zaštiti našu životnu okolinu.
Dužnost i društvena obaveza svih nas jeste da brinemo o zemlji, da čuvamo prirodu, da generacijama koje dolaze ostavimo bolje okruženje i tom poslu smo potpuno posvećeni“, zaključio je gronačelnik.

Foto: Grad Bor

 

Planirano je da radovi na realizaciji projekta budu završeni do kraja novembra ove godine.