Bor dobija LED rasvetu, potpisan ugovor sa “Elektromontažom”

7
263

Predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić i generalni direktor kompanije “Eletromontaža” iz Kraljeva Zoran Stanković potpisali su danas ugovor o zameni javne rasvete u borskoj opštini.

Foto: Opština Bor

Na tenderu za zamenu javne rasvete raspisanom početkom godine, javilo se pet ponuđača. Najpovoljniju ponudu dala je kraljevačka “Elektromontaža”.

Prilikom potpisivanja ugovora prvi čovek opštine Bor Aleksandar Milikić istakao je važnost ovog projekta i sve benefite koje će građani imati uvođenjem led rasvete.

“Kao što smo i obećali pre šest meseci kada smo rekli da ćemo pronaći najbolji način da na teritoriji opštine Bor osavremenimo rasvetu, danas upravo to i radimo. Naši sugrađani dobijaju 6500 novih svetiljki, odnosno i grad i selo dobijaju kompletno novu led rasvetu u narednih 90 dana, koliki je rok za realizaciju projekta, a pored same zamene svetiljki, radiće se i reparacija i rekonstrukcija postojećih stubova, kao i postavljanje novih. Ovim projektom pravimo veliku uštedu, njegova opravdanost je 2,8 godina, što znači da ćemo u tom roku projekat, čija je vrednost 195 miliona dinara na tri godine, otplatiti. Tada će opština Bor štedeti oko 50 miliona na godišnjem nivou po osnovu ove zamene rasvete koju činimo sad. Vrlo je bitno pomenuti da projekat sam sebe otplaćuje, kroz uštedu el.energije koja se ostvaruje na mesečnom nivou. Pored toga, građani će imati mnogo bolje osvetljenje, posebno u ulici Moše Pijade, koja danas predstavlja jedan od najvećih problema na teritoriji opštine kada je u pitanju rasveta, ali i rasveta u selima i samom gradu, sve ulice će naravno biti obuhvaćene. Garantujem i siguran sam da će opština Bor, uskoro i grad Bor, nakon obavljenog posla biti najbolje osvetljena opština u Srbiji”, rekao je predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić.

On je naglasio da je projektom predviđena i parkovska rasveta sa zonama bežičnog interneta, dimeri koji će kontrolisati od intenzit svetlosti, kako bi se pravile uštede, kao i kamere u samoj rasveti koje će doprineti većoj bezbednosti.

“U potpunosti ćemo kontrolisati ceo proces zamene rasvete i transparentno, zajedno sa našim sugrađanima, svaku sugestiju na terenu evidentirati i pokušati da izađemo u susret.” dodao je Milikić.

Zadovoljstvo učešćem u projektu izrazio je i generalni direktor kompanije “Elektromontaža” iz Kraljeva Zoran Stanković.

“Zaista je posebna čast biti deo zajedničkog projekta koji smo dobili na tenderu sa kompanijom “Minel-Šreder” koja je naš strateški partner. Ono što je posebno interesantno, pored kvaliteta rasvete koji će građani Bora imati prilike da primete nakon implementacije čitavog projekta, jesu još dve prednosti koje projekat nudi, a na prvi pogled ne deluju da su primarne. Zamenićemo živine svetiljke led rasvetom najmodernije generacije, tako da to ima ekološki aspekt, a pored toga uštede el.energije u apsolutno u skladu sa trendovima koji su sada prisutni svuda u svetu, a to su trendovi energetske efikasnosti koje će ovaj projekat omogućiti. Pored benefita koji je direktan i komercijalan, pored kvaliteta rasvete, imamo i ova druga dva aspekta, energetsku efikasnost i ekologiju.”naglasio je Stanković.

7 KOMENTARA

  1. Dzaba led osvetljenje kad u ulici Mose Pijade i dalje stoji osvetljenje za setalista. Nezgodno je voziti pod onim svetlom, narocito kada je kisno vreme. Nezgodno je pesaka uociti. Potpuno nebezbedno!

  2. Sramota ima firmu u Boru koje su to mogle da urade , pokloniti 1,6 miliona evra nekom tajkunu … Milikicu sta radis bre … a ti i nisi iz Bora ti si Cacacnin…sve jasno no comment

  3. U ulici Mose Pijade…stvarnoMose Pijade..? Upravo i po prvi put razmisljam…U kojem gradu u Srbiji ….,mada je Bor jos uvek jedini grad u Srbiji nema status grada….se GLAVNA ulica zove Mose Pijade…? ??? …OK.. ruku na srce ..postoje mnoge uspomene..Licne i porodicne…Eto cak i u mojoj familiji…koja je zivela u dva komsiluka …preko puta nekadasnje legendarne kafane,,Rudar,, ..(koju obavezno treba negde u toj ulici obnoviti ..sa istim originalnim enterijerom..) i .kod udruzenja ribolovaca ..a i moja starija sestra je rodjena u toj ulici ….Ali CIME je , posle protekle vremenske, ideoloske i istorijske distance…Mose Pijade zvani cika Janko…toliko ZADUZIO Bor ili Srbiju…da se po njemu zove GLAVNA ULICA u Boru…Cime…? Bio je jedan od saradnika Josipa Broza-Tita….predratni komunisticki propagator i osudjenik…kazu solidan slikar na robiji…nije bio neki ratnik i heroj……istorija ga pamti kao nemilosrdnog inicijatora.. ,,tkz.,,levih skretanja,,u Hercegovini i Crnoj Gori. koji su dovela do masovnog ubijanja nekomunista ustanika 1941. …a potom do uzasnog bratoubilackog rata partizana i cetnika..koji se potom kao plamen prosirio na SVE prostore gde su tada ziveli i na ustanak se podigli Srbi….Kao i drugog ,,crvenog terora,, u Srbiji posle 1944….Koji je po, od strane drzavne komisije , utvrdjenom i preciznom popisu zrtava….imao vise od 57 000 popisanih zrtava …A taj popis se uveliko nastavlja…i trajace jos godinama…Potom je Mosa Pijade bio Titov ministar…i umro je 1957…zbog cega je tada proglasen Dan zalosti u tadasnjoj Jugoslaviji….. A potom su mnoge ulicee i skole u celoj Jugoslaviji..dobile ima po njemu….Pa i ova u Boru..Eto toliko ja znam o njemu….I ne vidim neki dovoljan razlog ,osim visedecenijske navike..DA SE GLAVNA ULICA U BORU ZOVE ..ULICA.MOSE PIJADE….U Beogradu i ostalim gradovima to ime je odavno,odavno promenjeno…Mada je.moguce da je ponegde i ostalo….Ali NIGDE U SRBIJI TO NIJE NAZIV GLAVNE ULICE…Jer je TO TOTALNO BESMISLENO I NENORMALNO…oduvek i bilo…a narocito u 2018.godini i 21.veku…..Tako da je ovo i predlog i gradjanska inicijativa za PROMENU IMENA GLAVNE ULICE U BORU…..Neka Borani predlazu kako treba da se zove GLAVNA ULICA …buduceg GRADA BORA…Toliko ….i pozz.

  4. Ne dirajte druga Moshu on je rodjak Karla Marksa . Sto vozite ko budale . Zabraniti voznju i svi na bajkove .Da disete vazduh a ne sMOGA.Kandelaberi su romansa.Ljubav. Fali vise klupa i mracnih kutaka i eto nataliteta.Nije vazno ko koga sva ce deca biti nasa.
    Onda kad se namnozimo krecemo u sirenje prvo planeta pa seo svemir.
    Ja se pitam dal cemo stvarno da sretnemo vanzemaljce u kosmosu?

  5. Osvetljenje borske ulice “Moša Pijade” je jedan od promašaja borskog velmoža Sose. On je pre pet godina preselio stubove iz ulice “Moša Pijade” u ulicu “Nikola Pašić” i uradio je da se u ulici “Moša Pijade” ništa ne vidi uveće. Sada da bi se taj budalaški promašeni projekat mirno demontirao uvodi se led rasveta. Zbog ovog propusta, koji Borane mnogo košta, treba naplatiti od borskog velmože i mutivode Sose, pa makar za primer. Taj je uništio prerađivačku industriju RTB Bor, broj zapošljenih je sa 25 hiljade sveo na ispod pet hiljade radnika. Građani Bora, glasajte za Sosu, a nakon toga biće vam kriv đavo? Opametite se najzad!

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here