Bor dobija status grada na vanrednoj sednici Parlamenta?

1
1285

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je za utorak, 12.juna, vanrednu sednicu na zahtev 158 poslanika. Na Dnevnom redu zasedanja se, između ostalog, nalazi i predlog izmene Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije koji bi Boru vratio status grada, ukoliko bude usvojen.

Grupa poslanika vladajuće većine na čelu sa Studenkom Kovačević, narodnom poslanicom iz Bora, podnela je 3. novembra prošle godine Predlog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije, prema kome se Bor definiše kao grad u čiji sastav ulazi nekoliko opština.

Kao industrijski, privredni i kulturni centar ovog dela zemlje Bor je status grada prvi put dobio 1947. godine, kasnijim zakonima o organizacije zemlje Bor je postao opština.

Jedine dve opštine koje su centri okruga su Prokuplje i Bor, što bi moglo da da se promeni ukoliko poslanici usvoje predložene izmene zakona.1 KOMENTAR

  1. 😀😀😀….i evo…status grada stize tramvajem ..pravo u Bor….Ito bas onako kao sto je i napisano da ce biti… na ovom istom Portalu Bor 030,u zadnjih nekoliko godina…jedno otprilike 583 puta… Cudo jedno je ta JAVNO IZGOVORENA ,PRECIZNO ARGUMENTOVANA ,MNOGO PUTA PONOVLJENA I IMENOM I PREZIMENOM POTPISANA ISTINA ….Koja UVEK .. SIGURNO I EFIKASNO MENJA
    potpuno klonulo, defetisticko,ponizno, poltronsko,depresivno i dezinformisano JAVNO MNJENJE …i stvara NOVO… GRADJANSKI PONOSNO i DOYTOJANSTVENO …I tada …UVEK…politika i politicari ,osluskujuci narastujuce nezadovoljstvo gradjana…..usplahireni i uspaniceni …prestaju da budu oholi i arogantni gospodari i silne lokalne pase ,age i begovi…….I trce kao ,,bele lale,, da sto pre urade ono sta su trebali odavno da sami urade… u korist sopstvenih gradjana.😀😀😀😀…..Eto SADA najzad i Borani, na primeru statusa grada za Bor… imaju i svoj sopstvenI i totalno efikasan primer i dokaz snage..ovog CIVILIZACIJSKOG MODELA…Jer kao sto je Boranima takodje mnogo puta,a u cilju podsecanja na ono sto su Borani ODAVNO zaboravili….. na ovom Portalu napisao neki besposleni i bezvezni ,nocni tramvajski lik …..CIVILIZACIJA NIJE PLASLJIVA…. Uzgred…da li mi se cini …ili je neko rekao i…..KORIDOR ISTOK….😀😀😀 ….I samo opusteno….

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime