Bor dobio predlog staza urbane mobilnosti

Strukovno udruženje za bezbednost saobraćaja i saobraćajno i urbanističko planiranje „Sigurne staze” iz Bora pokrenulo je prvi GIS softver za urbanu mobilnost na teritoriji Republike Srbije.


Mobilna i web GIS platforma koju je su razvile borske “Sigurne staze” predstavljeni su problemi u zonama škola, opasne lokacije, prostorna raspodela saobraćajnih nezgoda, ocena stanja pristupačnosti saobraćajne i urbanističke infrastrukture za osobe sa invaliditetom, a dati su i predlozi građana za kvalitetnije uređenje javnog prostora.

Tu su i korisne informacije, smernice i predlozi kako do održive urbane mobilnosti u Boru, kao i predlog u kojim ulicama u Boru je potrebno formirati zone 30, zone usporenog saobraćaja i biciklističke staze/trake.  Platforma je dostupna na mobilitybor.com.

“GIS platforma “Mobility Bor” predstavlja nedvosmisleno sredstvo komunikacije između svih aktera u sferi saobraćajnog i urbanističkog uređenja grada Bora, kao i u dvosmernoj komunikaciji struke i „politike“, struke i građanima, građana i donosioca odluka. Samim tim predstavlja koristan alat za lokalnu samoupravu i donosioce odluka u cilju strateškog upravljanja urbanom mobilnošću”, navode u Udruženju “Sigurne staze”.

Ova GIS platforma sadrži i crowd-sourcing  komponentu koja omogućuje pregled, unos i izmene podataka od strane građana, čime se pruža mogućnost svim građanima Bora da obeleže lokacije na karti, dodaju fotografije, postave opis i daju svoje predloge u cilju  unapređenja urbanističke i saobraćajne infrastrukture na teritoriji grada Bora.

„Cilj mobilne i web GIS platforme je da “Javnim zagovarenjem”  kroz ovaj projekat izradimo smernice za “Plan održive urbane mobilnosti za grad Bor” i da utičemo na promene “Odluke o tehničkom regulisanju saobraćaja na teritorji grada Bora”. Unapređenje saobraćajnog i urbanističkog prostora na teritoriji grada Bora je nezamislivo bez primene „Humanog inženjeringa“, koncepta koji se u osnovi fokusira na čoveka i okreće stvarnim zahtevima i problemima koje imaju korisnici. Ovaj princip na kome se zasniva ovaj projekat zapravo predstavlja skup saobraćajnih, urbanističkih, građevinskih, arhitektonskih i drugih mera sa ciljem formiranja jedinstvenog, bezbednog, ambijentalno prihvatljivog i podjednako dostupnog prostora za sve korisnike”, dodaju u “Sigurnim stazama”.