Bor dobio solarni punjač [FOTO]

Kompanija „Telekom Srbija“ u saradnji sa firmom „Strawberry energy“ poklonila je danas Boru solarni punjač, takozvano „Strawberry“ drvo, koji je postavljen na platou „Doma kulture“.

strawberry drvo u boruPosle Begrađana, Kikinđana i Vranjanaca i Borani od danas mogu jednostavno, dok šetaju gradom, da dopune svoje mobilne telefone i tablet računare zahvaljujući solarnom punjaču koji je postavljen na početku gradskog šetališta.

Pored mogućnosti da se mobilni uređaji dopune na ekološki način, korišćenjem sunčeve energije, popularna „jagodica“ je i „izvor“ besplatnog interneta.

Punjač koristi energiju sunca koju pretvara u električnu i pogodan je za postavljanje na prometnim mestima kao što je to učinjenu u Boru.

Uređaj se aktivira pritiskom na prekidač i punjenje traje svega 15 minuta, radi na svetlost, a ne na toplotu, te se može koristiti i zimi.

„Strawberry drvo“ poseduje 16 priključaka za sve najpopularnije tipove prenosnih uređaja, okljuženo je i klupicama pa ljudi mogu da sednu i zaklone se od kiše ili sunca dok čekaju da se njihov „gadget“ napuni.

Kao simboličan gest na prostoru između dečjeg parkića i platoa Doma Kulture, odnosno u neposrednoj blizini „elektronskog“ drveta, posađene su tri stabljike bora.

[nggallery id=160]