Bor na sajmu turizma u Beogradu

Opština Bor će svoju bogatu turističku ponudu prezentovati na 38. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu koji se održava od 18. do 21. februara.

to-bor-sajam-700-2015

Posetiocima sajma borski turistički radnici predstaviće pre svega prirodne lepote istočnog dela Srbije, ali i gotove turističke proizvode.

Iako je Bor jedna od atraktivnijih turističkih destinacija nije u dovoljnoj meri eksploatisan, a zadatak svih koji se bave turizmom u “gradu bakra” je da to promene.

Bor ima jedinstvene atrakcije, tradicionalne manifestacije, može se pohvaliti gastronomijom i običajima koji su specifični samo za ovaj deo zemlje.

Borsko jezero

Jedan od glavnih turističkih aduta Opštine Bor je Borsko jezero koje je privlačno kako domaćim tako i inostranim turistima. Prema rečima Bore Stankovića, v.d. direktora Turističke organizacije “Bor”, pored jezera lepezu turističke ponude čine Lazarev kanjon sa svim svojim speleološkim atrakcijama kao i Brestovačka banja jedna od najstariji banja u Srbiji.

crni vrh bor skijanje

Javno preduzeće “Borski turistički centar” (BTC) svoju ponudu baziraće na planini Crni vrh, koji će predstaviti kao atraktivnu zimsku destinaciju koju pohode skijaši iz svih krajeva zemlje. Prezentacija usluga koje BTC pruža održaće se 20. februara na štandu Turističke organizije “Bor” u hali 4.

hotel-jezero-2015

Hotel “Jezero” sa svojih četiri zvezdica predstvlja najznačajniji turistički objekat u neposrednoj blizini Bora. Hotel je zbog renoviranja privremeno zatvoren, ali će posetiocima sajma ponuduti atraktivne i povoljne aranžmane već od početka marta.

Međunarodni sajam turizma, 38. po redu, ove godine se održava pod motom “Gde još niste bili?”. Manifestacija će u šest izložbenih hala Beogradskog sajma tradicionalno okupiti najveće turističke organizacije, agencije, turoperatore, hotele, planinske centre, banje, jezera, gradove, regije i zemlje sa svih kontinenata, koje će posetiocima premijerno ponuditi aranžmane za predstojeću turističku sezonu i sve najaktuelnije informacije globalne turističke privrede.

sajam-turizma-beograd-700-2015

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Slovenija, zelena zemlja u srcu Europe koja očarava svojom raznolikošću: 15 slovenačkih termi, brojna skijališta, primorski gradovi i kapaciteti za kongresni turizam pružaju brojne mogućnosti za poslovne ljude, porodice, ali i ljubitelje aktivnog odmora tokom svih godišnjih doba.

Istovremeno sa Sajmom turizma organizuju se još tri manifestacije koje turizam čine potpunim: 12. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo HORECA, 7. Sajam vina BeoWine i 12. Sajam suvenira.

Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, a za grupne posete 200 dinara. Cena parkinga je 200 dinara na sat.