Bor po meri Borana: Pokrenuta inicijativa za raspisivanje referenduma, građani da se izjasne nova bolnica ili akva park

Nekoliko političkih organizacija i udruženja u Boru nedavno je započelo inicijativu koja ima za cilj da pokrene građane da se izjasne o sudbini planiranog Akva parka i umesto toga podrže preusmeravanje sredstava ka izgradnji nove bolnice.

Peticija, koja je pokrenuta od strane borskih odbora i organizacija poput „Glasno za Omladinu“, „Pokret Slobodnih Građana“, „Stranka Slobode i Pravde“, „Borci za Bor“, „Novo Lice Srbije“ i „Pokret Dveri“, postavlja pitanje o prioritetima lokalnih investicija.

Sara Samardžić, jedna od inicijatorki peticije, podsetila je na zahtev inicijative koji je pokrenut u junu, pozivajući na održavanje referenduma kako bi se građanima omogućilo da se izjasne o ključnim kapitalnim investicijama.

Ona ističe da je predsednik Skupštine Grada, Dragan Žikić, odlučio da uvrsti ovo pitanje u dnevni red naredne skupštinske sednice.

„Obaveštavamo sugrađane da će od sutra moći da potpišu peticiju i pozivamo ih da svojim potpisom podsete odbornike da su glas naroda a ne partije i da interesu građana moraju da rade. Zahtevamo referendum jer Borani imaju pravo da se sami izjasne da li su prioriteti nova bolnica, oprema i lekari ili akva park“, kazala je Samardžić.

Ona je pozvala sve organizacije i pojedince da se pridruže inicijativi „Bor po meri Borana“.