Bor za medije izdvaja pet miliona dinara

Načelnica Opštinske uprave Ljubinka Jelić raspisala je konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja za 2018. godinu. Za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja predviđeno je ukupno pet miliona dinara.

Za proizvodnju medijskih sadržaja iz budžeta je izdvojeno 4,95 miliona, dok je 50.000 dinara predviđeno za organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređenja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja.

Kako se navodi u obrazloženju ovog javnog poziva Bor po projektu može da odobri najmanje 200.000, a najviše 750.000 dinara.

Konkurs je raspisan za projekte od javnog značaja čija realizacija traje od 1. septembra do 30. novembra.

Svaki medij, a pravo učešća imaju izdavači medija, upisani u Registar medija, koji se vodi u Agenciji za privredne registre i pravno lice ili preduzetnik koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja, a koji prilaže i dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji se prikazuje na teritoriji opštine Bor, mogu da učestvuju na konkursu sa samo jednim projektom. I izdavači više medija mogu konkurisati sa jednim projektom za svaki medij.

Učesnik konkursa može da do 9.avgusta podnese zahtev za sufinansiranje projekta u iznosu do najviše 80 odsto, odnosno najviše do  750.000 dinara.

Upućen je  i poziv novinarskim i medijskim udruženjima da dostave predloge članova zainteresovanih za rad u komisiji. Uslov je da su registrovani najmanje tri godine pre raspisivanja ovog konkursa.