Borani će uživati u vrhunskoj košarci

Košarkašice Ženskog košarkaškog kluba Bor, koje su prošle sezone osvajanjem osmog od dvanaest mesta u najvišem državnom rangu ostvarile najbolji sportski rezultat u gradu, uskoro nastavljaju svoje prvoligaške pohode.

Prvoligaška sezona, koja će ove godine biti krajnje zanimljiva i neizvesna, kreće 29. septembra. Iz Prve lige koju još ove sezone čini 12 klubova ispada 4, a iz Druge lige ulaze samo dva što, sledeće sezone, donosi Prvu žensku košarkašku ligu od 10 klubova. Svim klubovima, od koji su 3 iz Beograda i 2 iz Novog Sada je stalo da opstanu u košarkaškoj eliti, tako da su pripreme i pojačavanje timova uveliko u toku širom Srbije, pa i u našem gradu.
Uprava najuspešnijeg borskog košarkaškog kolektiva u istoriji je povukla odlučan i, rekli bismo, odličan potez angažovanjem jednog od najboljih trenera na našim prostorima, Blagoja Ivića, koji je protekle sezone predvodio ekipu KŽK „Partizan 1953“ i sa njima osvojio Nacionalni kup, uz osvajanje drugog mesta u državi.

„Sigurni smo da će Blagoje Ivić imati sjajan i presudan uticaj na našu ekipu, pre svega na borske mlade igračice koje stasavaju za buduća velika dela. Talas mladih igračica koje po generacijama predvode Mila Milojević (2003), Mirjana Stanković (2004), Elena Janošević i Anđela Radisavljević (2005), Mila Cvetković (2006) i Nena Mergl (2008) krenuo je sa Ivićem da se uključuje u trenažni proces seniorki, a i da trenira sa svojom generacijom uz njegovu superviziju i sigurni smo da će to dovesti do kontinuiranog stvaranja velikog broja visoko kvalitetnih košarkašica iz našeg grada, što je, nažalost dugo bila samo slučajnost. Pored toga, verujemo da će ekipa koju smo bazirali na našim igračicama sa kraja prethodne sezone, pojačana sa par devojaka pod vođstvom iskusnog trenera uspeti da izbegne opasnu zonu ove sezone, a možda i pokuša nešto više.“, rekao nam je Darko Mihajlović, predsednik ŽKK Bor.

Ekipa ŽKK Bor pojačana je ove sezone centrom Žaklinom Janković koja je prethodne sezone nastupala za KŽK „Partizan 1953“ , kao i Amerikankom, bekom Destini Feagin koja je bila kapiten univerzitetske ekipe sa Floride. Okosnicu tima iz Bora čine prošlogodišnje uzdanice, Milica Sulejman, kapiten Emeše Vida i sestre Danijela i Jelena Vučković

U okviru priprema za nastupajuću sezonu, borske košarkašice su odigrale prijateljske mečeve u Paraćinu i Kraljevu, a gostovaće i u Nišu nastupajućeg vikenda.

Sledećeg vikenda će u Bor u uzvratnu posetu stići ekipe Kraljeva, Niša, kao i prvaka Bosne i Hercegovine, ekipe ŽKK „RMU Banovići“ na Tradicionalni humanitrni turnir ženske košarke koji ŽKK Bor organizuje treći put.