Borani dočekali šampione Evropskog prvenstva u karateu

Na platou Doma kulture u Boru organizovan je doček za karatiste Sportskog karate udruženja „Tang Soo Do” koji su kao reprezentativci osvojili deset medalja na Evropskom prvenstvu Fudokan saveza u Italiji.

Mlade borske sportiste dočekali su njihovi drugari, porodice i ostali Borani koji su želeli da čestitaju šampionima na izuzetnom uspehu koji su postigli na otvorenom 26. Evropskom prvenstvu Fudokan saveza u Italiji.

Reprezentacija Srbije je u konkurenciji 2050 takmičara osvojila 27 medalja, a karatisti Sportskog karate udrženja „Tang Soo Do” iz Bora su doprineli sa četiri zlatne i po tri srebrne i bronzane medalje.

„Izuzetno je lep psećaj što su nas deca predstavila u najboljem svetlu. Na prvom mestu zahvaljujem se našoj deci jer su pokazali ono što radimo sa njima i na koji način to radimo, kako treniramo. Želim da se zahvalim njihovim roditeljima koji su sve vreme bili uz nas i koji su omogućili deci da krenu na ovo takmičenje, kao i svim ljudima koji su nam pomogli da odvedemo dečicu u Italiju. Posebno se zahvaljujem Karate klubu „Unsu” iz Leskovca koji je naš bratski klub i koji nas je u sve ovo i uveo”, kaže trener Sportskog karate udruženja „Tang Soo Do” Ana Nikolova.

Za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu Fudokan saveza zlatne medalje osvojili su Nađa Spasić, Nenad Dimitrijević, Minja Stojanović i Dunja Milenković koja je osvojila i dve srebrne medalje u drugim tehnikama. Srebrnu medalju uzela je i Dunja Ranđelović, dok su se bronzom okitili Uroš DobrosavljevićMinja StojanovićDimitrije Petrović i pomoćni trener Ivana Dimitrijević u kategoriji starijih seniorki.

Za reprezentaciju Srbije nastupila je i Irena Nikolić koja je osvojila četvrto mesto, Anastasija Trujić koja je zauzela peto mesto, Ognjen Ranđelović koji je bio šesti i Mateja Spasić koji se plasirao na trinaesto mesto.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „Ponos grada“, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.