Borani na listi izuzetno nadarenih stipendista Ministarstva prosvete

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je spisak izuzetno nadarenih učenika i studenta kojima je, zbog ostvarenih rezultata i ispunjenih uslova, nastavljena isplata studentskih stipendija za nadarene učenike. Na spisku i troje Borana.

Ministarstvo prosvete objavilo je spisak od 971 učenika i studenta kojima će u 12 mesečnih rata biti isplaćena stipendija. Na spisku su i Borani Nikola Bugarin, Jelena Pušica i Petar Spasić.

Pravo na stipendiju za izuzetno nadarene učenike imali su odlični učenici srednjih škola, od drugog razreda, koji su osvojili jedno od prva tri mesta na odgovarajućem takmičenju, kao i studenti od treće godine studija, koji su tokom studiranja ostvarili prosečnu ocenu najmanje 9,00 i nisu gubili nijednu godinu. Da bi ostvarili pravo na nastavak stipendije za nadarene  učenike i studente potrbno je da svake godine ostvare odličan uspeh (učenici), a studenti da redovno studiraju i imaju prosek najmanje devet.

Visina stipendije za izuzetno nadarene učenike i studente iznosi, 15.000 dinara za učenike,  24.000 dinara za studente osnovnih i master studija i 30.000 dinara za studente doktorskih studija, a isplaćuje se u  12 mesečnih rata.

U periodu od školske 2013/2014. godine do danas, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja podržalo je ukupno 3.750 nadarenih studenata i 1.362 nadarena učenika.