Borani nastavili proteste, dan drugi [FOTO]

Uprkos lošem vremenu, sinoć je u Boru, drugi dan za redom, održan „Protest protiv diktature”. Više stotina, uglavnom studenata i srednjoškolaca, nezadovoljnih pobedom Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima prošetali su gradskim ulicama.

Drugo okupljanje u Boru, organizovano kao i u ostalim gradovima putem društvene mreže „fejsbuk“, počelo je oko 18 sati ispred Doma kulture.

Okupljeni su zviždali i uzvikivali parole protiv premijera i budućeg predsednika Aleksandra Vučića. Na transparentima se ukazivalo na siromaštvo i da okupljani ne doživljaju novoizabranog predsednika kao svog.

Demonstranti su zastali ispred Studentskog doma i pozvali studente i učenike iz drugih gradova koji su tu smešteni da im se pridruže. Upaljena je i jedna baklja.

Tokom prolaska kolone saobraćaj je u pojedinim gradskim ulicama bio obustavljen, a skup je završen oko 20 sati, bez incidenata.

I ovog puta policija nije bila upadljiva, pripadnici MUP-a su bili prisutni u civilu i mirno su posmatrali kako se skup odvija.

Novi protest je zakazan za večeras u 18 sati na platou „Doma kulture“.

[flickr_set id=“72157682157535856″]