Borani protestovali protiv visokih cena goriva, zatvoren saobraćaj na jedan sat [FOTO/VIDEO]

6
2130

Vozači u Boru blokirali su u 17 časova kružni tok na “četvrtom kilometru” u znak protesta zbog poskupljenja goriva u Srbiji.

Kolona zaustavljenih vozila se duž Zelenog bulevara prostirala od “četvrtog kilometra” do tržnog centra “Kocka”.

Deo vozača blokirao je i kružni tok u Slatinskom naselju na putu Bor – Zaječar preko Nikoličeva.

Skup je počeo u 16.30 na parkingu ispod Nove tržnice odakle je kolona krenula ka lokacija blokade.

Na mestima na kojima su vozači blokirali saobraćaj okupilo se više desetina građana. Policija je mirno posmatrala i nije reagovala.

Vozila hitne pomoći su propuštana kroz blokadu, a alternativni pravcu ostavljeni su slobodni.

Okupljeni vozači organizovali su se preko društvenih mreža i ističu da je inicijativa građanska, a ne politička.

Cilj protesta je da se ukaže na visoke cene goriva u Srbiji i velika državna zahvatanja koja iznose više od polovine cene.

Okupljeni vozači se nadaju da protestom mogu da se izbore za niže cene goriva.

Protesti su organizovani i u svi većim gradovima širom zemlje.

Pogledajte kako je bilo u Negotinu.6 KOMENTARA

 1. Meni ni iz dzepa ni u dzep.Kola nemam idem peske i busom.Taksista nisam.Zivim od preprodaje.Dostavljam na kucnu adresu.
  Ali jedno mi nije jasno .Svi ti koji su blokirali puteve…medju njima garantovano ima onih koji primaju platu iz budzeta.
  A budzet se puni i od akciza.Znaci hoces onda da ti smanjimo platu ili ces manje da se vozikas dokon?
  Jel neko uopste razmislja odakle pare?Ocete hiperinflaciju sta li ?Pa odes na pijac da menjas zlatno lance za prase?
  Ili jedes kacamak ali bato vozis BMW

 2. E Simo Simo ali si ti slep od očiju. Kamo sreće da je privreda kao na zapadu A ne pustoš koju ostavljaju za sobom Skupina Neotesanih Smradova Očito da ti ekonoimija nije jača strana. Bužet se ne puni akcizama nego uspešnom privredom i poljoprivredom kao od turizma , Ja sam sinoć sipao gorivo po ceni od 1.43 € . Gorivo punim oko podne ili uveče kada je jeftinije ( trenutna cena je je 1.46€ )
  protiv ovih se treba boriti
  https://www.youtube.com/watch?v=Ery9e5xUrEQ

 3. @spira
  Kako uspesna ekonomija?Miislis da ponovo dizemo fabrike ?Osnivamo zadruge?Pravimo Yugo i preko novog Genexa izvozimo paradajz i paprike?
  To se spiro pokazalo kao lose ovde jos pre pedeset godina.Prsla je ta ekonomija jos sedamdesetih godina .Nismo imali pare da vratimo Titove kredite koje je pozajmljivao od rokfelera.Kazu pih samo deset milijardi dolara….koje danas imaju protivrednost od 140 milijardi istih racunato prema svetskoj inflaciji koja iznosi 2700 procenta za sto godina od kad su prevarno oduzete FED i sve podorganizacije.
  Bolje nam je da budemo baza radnika nego da tpimo u stilu da i Srbi mogu da naprave Spejs Shatl jer…ne mogu sve je kod nas manje vise laz i maskapocev od obrazovanja pa nadalje.

 4. Al ti lupetaš gluposti. Pogledaj našta liči RTB Boor Nekada gifant koji prerađivao 140.000 tona Cu godišnje. Kao i o 3-4 Au, tona godišnje . Očito da ti sa ekonomijom si se posvađao. Ko pokrade silne desetine tone Au. ZAr ova zadnja pljačka u Zlatari nije bila u dogovoru sa sa rukovodstvom. ?

 5. Simo napominjem da su ovi idioti sebične jajare. Juče su glasali za AV za kilo šećera i litru binzina. Ne svataju da im picousti uništava Srbiju . Cena goriva jesta bitna ali nije na prvom mestu. Kada bude Borom šetao u Hameru američki vojniok biće kasno i neće moći da pisnu Pizde ostaju pizde . Isti oni koji su rušili Miloševića sada ruše picoustog. jer je završio svoju ulogu kvinslinga

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime