Borani se pridružili akciji “Očistimo Srbiju”

0
32

Oko 1500 volontera, brojne organizacije i RTB su uzeli učešće u velikoj akciji “Očistimo Srbiju – Veliko spremanje Bora”

ocistimo_srbiju_ocistimo_bor

U velikoj akciji “Očistimo Srbiju”, koju je organizovalo Ministarstvo ekologije, rudarstva i prostornog planiranja povodom Skvetsog dana zaštite životne sredine, učešće je uzelo oko 1500 volontera i veliki broj nevladinih organizacija i obrazovnih ustanova iz Bora a tehničku podršku akciji je pružio Rudarsko topioničarski basen Bor.

Ove godine u „Velikom spremanju Bora“ učestvuju brojne nevladine organizacije, udruženja građana, obrazovne institucije. Priključile su se, takođe, sve gradske mesne zajednice i obdaništa, a tu je i RTB Bor koji nam je ustupio tešku mehanizaciju za rad na divljim deponijama

rekla je koordinator akcije „Očistimo BorLjiljana Marković Luković.

Direktor TIR-a Boban Todorović je naglasio da se basenski timovi za ekologiju odavno bave zbrinjavanjem svih vrsta otpada (plastike, starih akumulatora, dotrajalih guma) iz kruga RTB-a i najavio aktivno učešće kompanije u razvoju novih tehnologija za preradu otpada od drveta, trave i biomase.

RTB je i ove godine borskoj opštini sa zadovoljstvom pružio tehičku podršku u sprovođenju, rekao bih, najmasovnije volonterske akcije u Srbiji. Za veliko spremanje Bora ustupili smo dva kamiona i utovarivač. Takođe, kupili smo i u svim pogonima Basena postavili 50 kontejnera za plastiku, staklo i papir

kazao gospodin Todorović.

Resurs Centar Bor je i u ovoj akciji imao zapaženu ulogu i u saradnji sa Ekonomski trgovinskom školom i Tehničkom školom iz Bora okupio blizu 200 volontera.

Ovi volonteri su u okolini Studentskog centra i pomenutih škola zasadili tridesetak novih sadnica i sakupili oko 3000l otpada.

Oko 60 učenika Ekonomsko trgovinske škole iz Bora pored učestvovanja u akciji “Očistimo Srbiju” uzeli su učešće i u akciji “Ne kuliraj nasilje – Pobedi ga” koja se sprovodi u organizaciji Zaječarske inicijative i National Endowment for Democracy.

Kako nam je rekla Irina Kagadejev, ova akcija ima za cilj skretanje pažnje zajednice na problem nasilja medju mladima a aktivnosti oko ove akcije će se nastaviti.

 POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime