Borani u petak šesti put protestvovali [FOTO / VIDEO] #1od5miliona

0
721

U Boru je petak održan šesti po redu protest “1 do 5 miliona” protiv aktelne vlasti. Na skupu je ispred Doma kulture govorio novinar Dragan Gulić iz Bora.

Borski protest je ovog petka održan po prohladnom vremenu, ali se i pored toga okupilo oko 200 ljudi “željni slobode”.

Okupljeni su potpisivali Sporazum sa narodom čije sprovođenje garantuju opozicione političke organizacije.

Na skupu se obratio novinar i “jedan od pet miliona” Boranin Dragan Gulić.

”Drage, predivne Boranke, čujem da vam baš za 8. mart dolazi Aleksandar Vučić. To će biti jedinstvena prilika da pozdravite ”Borane” koji će zajedno sa ”prodavcem magle” doći iz Lebana, Vranja, Pančeva, Šapca… Budite dobri domaćini i pokažite tim ljudima koliko veliko srce vi imate. Ali to ne važi za onu ”Cvećku” koja će doći sa svojom bulumentom, propagandnom mašinerijom. Njega odvedite u Novi Gradski Centar da pipne radijator. Slobodno mu recite: Predsedniče, pipni ga… Neka lično vidi koliko su hladni radijatori u Boru i koja je to sramota za ovaj grad koji toliko novca izdvaja za grejanje i Toplanu, a da vam se deca svake zime smrzavaju”, rekao je, između ostalog, Gulić.

Posle obraćanja okupljeni su kenuli u šetnju ulicama Moše Pijade, Đorđa Vajferta, Šistekovom, Đure Đakovića, Albanskih Spomenica, 3. Oktobar, Đorđa Andrejevića Kuna, 7. Juli, Nikole Pašića i ponovo ulicom Moše Pijade do Doma kulture.

Gulić je izjavio širom Srbije održavaju protesti kako bi se građanima vratili sistema države kako bi se

Prvi protest “Jedan od pet miliona” održan je u Boru 18. januara kao podrška antivladinim protestima koji se svake subote organizuju u Beogradu.

Građanski protest su podržale opozicione stranke koje imaju predstavnike u Skupštini grada Bora.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here