Boranin Jakov Adžić donirao borskoj bolnici aparate za merenje pritiska i inhalator

Za pacijente obolele od kovida-19 hospitalizovane u Opštoj bolnici u Boru borski preduzetnik Jakov Adžić obezbedio je automatskih aparata za merenje krvnog pritiska i jedan inhalator za dečje odeljenje.

Jakovu Adžiću ovo nije prva donacija, jer se humanitarnim aktivnostima bavi poslednjih desetak godina. U dogovoru sa borskim lekarima, ovoga puta rešio je da donira, zajedno sa Blažom Pisarićem automatske aparate za merenje pritiska koji su neophodni za kontrolu zdravstvenog stanja pacijenata zaraženih virusom korona zbrinutih u Opštoj bolnici.

“Nedavno smo uručili donacije dečijim odeljenjima u Boru i Zaječaru, službi hitne pomoći, trijaži pre tri meseci – par neophodnih aparata, zato što smatramo da bi svi zajedno trebalo da radimo na nečemo što može doprineti boljitku svih. Ovo nismo uradili da bismo se reklamirali, ovo je prijateljski. Doktor Joksimović je naglasio šta je najpotrebnije i mi smo bukvalno u 48 sati obezbedili najbitnije. Ne libim se da pozovem druge da urade ovo što radimo mi jer samo zajedno smo jači”, rekao je Jakov Adžić.

Osim osam automatskih aparata za merenje pritiska donaciju, vrednu 70.000 dinara, čini i inhalator namenjen pacijentima na dečjem odeljenju bolnice.

“Još jednom je potvrđena činjenica da su Borani humani ljudi koji se prepoznaju u teškim vremenima. Naš sugrađanin Jakov Adžić je i ovog puta pružio podršku gradskoj bolnici u vidu donacije medicinskih aparata koji će umnogome pomoći u radu zdravstvenim radnicima, naročito onima u prvim borbenim linijama. Ovo je sjajan gest kojim je dat doprinos našoj zajedničkoj borbi protiv virusa korona, a ono što mi možemo da učinimo u znak zahvalnosti svima onima koji se danonoćno bore da sačuvaju živote naših sugrađana jeste da budemo odgovorni, poštujemo mere i na taj način sprečimo širenje virusa”, naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Zahvalnost donatoru izrazio je i dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice sa kojim Adžić sarađuje.

„Gospodin Adžić je do sada više puta donirao opštoj Bolnici u Boru. Ovog puta sam zamolio da to budu aparati za pritisak namenjini kovid odeljenjima i inhalator za dečije odeljenje. Aparati su bez slušalica, stetoskopa jer je sa skafanderima i svom zaštitnom opremom vrlo nepraktično na uobičajan način meriti pritisak pacijentima. Inhalator ima veliki značaj u ambilanti dečije pulmologije pri dečijem odeljenju Opšte bolnice. Donacija je vrlo brzo realizovana, ja sam preksinoć zamolio za donaciju ove vrste i evo danas su aparati već tu i odmah će biti raspoređeni na odeljenjima gde leže bolesnici koji zahtevaju kontinuirani monitoring. Njima se maltene iz sata u sat mere vitalne funkcije, samim tim se iz toga zaključuje koliko je značaj donacije“, kaže dr Goran Joksimović.