Boranin Milenko Janićijević i ove godine učestvuje u trci „Plavu krug oko Ade“ posvećenoj osobama sa dijabetesom

Tradicionalna trka podrške osobama sa dijabetesom „Plavi krug oko Ade“ biće održana u nedelju 12. marta. Među učesnicima biće i borski atletičar i veliki humanitarac Milenko Janićijević.

„Ono po čemu je ovaj maraton poseban, je to što pored sportista i rekreativaca, na trkama učestvuju i osobe koje imaju dijabetes i koji će zajedno sa ostalim trkačima istrčati željenu distancu i na taj način, na ličnom primeru, pokazati da ne postoje granice u životu sa dijabetesom“, kažu organizatori iz udruženja „Plani krug“.

Za ovogodišnji, 12. po redu maraton i trku podrške prijavljeno je 1.083 ljubitelja trčanja (150 za maraton i 932 za trku podrške, 595 u ženskoj i 488 u muškoj kategoriji).

Pored domaćih atletičara i rekreativaca učestvovaće sportisti iz Severne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Među njima naći će se i Boranin Milenko Janićijević, sportista i humanitarac, koji se pored lične borbe sa cerebralnom paralizom rado odaziva ovakvim manifestacijama.

„Plavi krug trčim treći put, a ove godine će mi društvo praviti Dragan Krsmanović. Trka je humanitarnog karaktera sa ciljem da se obeleži Dana i borbe protiv dijabetisa. Organizuje je moja prijateljca Bojana Marković a meni ce biti čast i zadovoljstvo da trčim i da sa njima promovšem zdrav način života. Za ovu trku sam se pripremao u borskom Bodibilding klubu Partizan i zahvalio bih im se, kao i gradu Boru, na podršci koju dobijam“, kazao je Janićijević