Boranin Milenko Janićijević istrčao maraton u znak podrške osobama obolelim od dijabetesa

Borski sportista Milenko Janićijević učestvovao je na jedinstvenom maratonu i trci podrške posvećenom osobama obolelim od dijabetesa „Plavi krug oko Ade”.

Ovaj maraton održan je po jedanaesti put u organizaciji Udruženja za borbu protiv dijabetesa „Plavi krug” uoči Svetskog dana borbe protiv dijabetesa. Ove godine ovaj događaj posvećen je novinarki Gorici Nešović koja je nedavno preminula, a koja je bila blizak saradnik Udruženja za borbu protiv dijabetesa „Plavi krug”.

U ovom jedinstvenom maratonu, podršku osobama obolelim od dijabetesa svojim učešćem pružio je i borski sportista i humanitarac Milenko Janićijević koji je za nešto više od šest sati istrčao 42 kilometra.

„Planirao sam da trčim manje, ali ipak volim sebe da testiram, tako da sam startovao i ranije kako bih stigao, jer je maraton limitiran na šest sati. Gorica Nešović je bila osoba koja nije štedela sebe i bila je izuzetan prijatelj Udruženja „Plavi krug”. Rezultat je bio u drugom planu, cilj je bio da pokažemo da sa dijabetesom može da se živi, s tim što je potrebno da se vodi računa o ishrani. Ipak, najbolje je protiv dijabetesa boriti se kroz sport”, rekao je Janićijević.

Na ovogodišnjem maratonu učetvovao je 201 maratonac, dok je trka podrške okupila 842 učesnika.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „Ponos grada“, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.