Boranin Milenko Janićijević učestvuje u trci posvećenoj Gorici Nešović [VIDEO]

Borski sportista Milenko Janićijević učestvovaće na jedinstvenom maratonu i trci podrške posvećenoj osobama obolelim od dijabetesa „Plavi krug oko Ade” koja se održava po jedanaesti put u organizaciji Udruženja za borbu protiv dijabetesa „Plavi krug”.

Maraton i trka podrške se tradicionalno organizuju uoči Svetskog dana borbe protiv dijabetesa koji se obeležava 14. novembra, a ove godine ovaj događaj posvećen je novinarki Gorici Nešović koja je nedavno preminula, a koja je bila blizak saradnik Udruženja za borbu protiv dijabetesa „Plavi krug”.

Ove godine prijavljen je veliki broj trkača, a borski sportista Milenko Janićijević odlučio je da uzme učešće u ovom važnom događaju.

„Grad Bor je ove godine podržao tu akciju, kao i Bodi bilding klub „Partizan” u kojem treniram i gde se pripremam za trke, a zahvaljujem se i firmi „Sparta sistem” iz Vranja u kojoj radim i koja uvek ima razumevanja kada odsustvujem zbog ovakvih akcija. Cilj trke je da pokažemo da sa dijabetesom može da se živi uz adekvatnu ishranu i zdrav način života. Organizator je moja dobra prijateljica Bojana Marković, predsednica Udruženja „Plavi krug””, kaže Janićijević.

Maraton i trka „Plavi krug oko Ade” se ove godine održavaju 13. novembra na Adi Ciganliji, a pravo učešća imaju svi koji žele da na ovaj način podrže osobe obolele od dijabetesa.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „Ponos grada“, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.