Boranin novim albumom doneo duh Mediterana u grad bakra [INTERVJU]

Mladi Boranin Miloš Mitrovski oglasio se novim albumom. Njegovih osam autorskih kompozicija, upakovanih u album, simboličnog naslova “Biću tu”, naprosto pozivaju na ljubav, na avanturu, na more…

Nakon albuma “Budi sva moja” sa kojim je 2012. skrenuo pažnju na sebe i singlove “Ti si ona” i “Plava devojko”, 2013. godine, Miloš Mitrovski je i novim albumom “Biću tu” pokazao da mu je Mediteran, iako dolazi iz grada bakra, u krvi.

Osam autorskih kompozicija, od prve “Ako je srce dovoljno” do “Uzmi sve” na novom albumu ovog Boranina pripovedaju priču o jednoj mladosti, nadama, ljubavima, razočarenjima, svemu što život zna da priredi…

Ovaj mladi kantautor i pijanista krupnim muzičkim koracima skreće pažnju na sebe, a svojim pesmama nudi i jedan drugačiji pogled na muzičku stvarnost i budućnosti kojoj stremi.

Koja Vas je sredina posebno inspirisala za konkretno ovaj muzički projekat?

“Život je tako namestio da sam silom prilika dosta vremena proveo radeći na primorju, a svoj mir sam pronalazio gledajući u more i svirajući gitaru ujedno. Uz gitaru, tu „tišinu mora“ i uspomene koje se, nekako, uvek tada pojave,  napisao sam skoro sve kompozicije sa ovog CD-a. Mogu da kažem da je ta morska sredina svakako uticala i inspirisala me dodatno i pokrenula stvaranje ovih pesama”.

Koliki je uticaj Bora kao mesta Vašeg rođenja i istočne Srbije na Vaše stvaralaštvo?

“Bor zaista ima veliki uticaj na moje stvaralaštvo. Uvek kada dođem u Bor u meni se probude neke posebne emocije i često se desi da tada naiđe neka melodija ili deo teksta. Kompozicije sa prethodnog albuma su začete ili napisane u Boru, s obzirom da sam provodio zaista puno vremena tada u svom rodnom gradu. To je jednostavno moj grad, grad u kojem sam rođen i proveo značajan deo života. Mislim da sredina iz koje ste u velikoj meri utiče na stvaralaštvo, bar je tako u mom slučaju”.

Kompletan ste autor svih pesama, pa me zanima, šta je inicijalna kapisla za nastanak ovog albuma? Jesu li pesme deo nekog Vašeg ličnog romana i proživljenog?

“Volim da kažem da je svaka moja kompozicija ujedno i jedna epizoda mog života, s obzirom da sve pesme govore o nečemu što sam ja lično doživeo. Nekada su to lepi trenuci, nekada i ne baš tako lepi, pa su i moje pesme takve, neke srećnije, a neke tužnije, kao što je to slučaj sa pesmom “Uzmi me” koja govori o rastanku. Nisam tip autora koji može da napiše pesmu u bilo kom trenutku na bilo koju temu i pišem isključivo o stvarima koje su se desile meni lično”.

Kako ćete provesti ovo leto? Gde nastupate? Šta od planiranih aktivnosti imate u narednom periodu?

“Leto će svakako proteći radno, a neki plan za naredni period je promocija ovog CD-a, što više nastupa i gostovanja kako bi ljudi imali prilike da čuju ove, a i druge, kompozicije uživo. Takođe, u planu su i nastupi na festivalima, završetak nekih novih pesama na kojima radim, ali i niz akustičnih nastupa u sklopu promocije, za ljude koji vole da čuju pesme u malo drugačijem stilu”.