Boranin odneo pobedu na svetskom konkursu

0
52

Dizajner i ilustrator Monda Mario Milojević, rodom iz Bora, pobedio je na svetskom konkursu za idejno rešenje brenda EverBeard, koji proizvodi preparate za negu brade.

Foto: Mario Milojević
Foto: Mario Milojević

Na konkurs se prijavio 1 241 dizajner iz celog sveta sa više od 6 000 predloženih idejnih rešenja, a pobedilo je Marijevo.

“Konkurs je imao dve faze. U prvoj fazi su se dizajneri predstavljali svojim radovima, dok je druga faza predstavljala finalni deo konkursa u kome učestvuje samo odabranih 6 dizajnera. U ovom slučaju se prijavio 1 241 dizajner iz celog sveta sa ukupno 6 477 radova. Ja sam radio kao inače, ručno sam iscrtao tipografiju koja bi predstavljala glavni vizual logoa, tj. sam logo, tako da sam se tu odmah na početku razlikovao od drugih i samo su mene odabrali za finale, što je automatski značilo da ću i pobediti. Tada sam dodatno dobio volju da uradim dobru stvar i dam sve od sebe”, rekao je mladi dizajner. 
EverBeard
Foto: Mondo

Mario je diplomirao grafički dizajn na Visokoj Beogradskoj Politehnici, a trenutno radi kao ilustrator i grafički dizajner portala Mondo.

Prema njegovim rečima, pobeda na ovom konkursu za njega ima naročiti značaj, jer se tom prilikom nadmetao sa eminentnim dizajnerima iz celog sveta i na kraju uspeo da svojim idejnim rešenjem odnese pobedu.

(Mondo/Bor030)

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime