Boraninu Dušanu Bogdanoviću nagrada „Student generacije“ Beogradskog univerziteta

0
2076

Da se rad i znanje isplati pokazao je i Boranin Dušan Bogdanović, koji je osnovne studije Tehničkog fakulteta u Boru na smeru Inženjerski menadžment, modul Informacioni menadžment, završio sa prosečnom ocenom 9,95. Bogdanoviću će 13. septembra u Beogradu biti uručena nagrada „Student generacije“.

Dušan Bogdanović na dodeli diploma na Tehničkom fakultetu sa dekanom prof. dr Nadom Štrbac

Beogradski univerzitet nagrade „Student generacije“ uručuje povodom Dana Univerziteta po jednom studentu sa svakog fakulteta, koji je diplomirao u toku prethodne školske godine u redovnom roku i sa najvišom prosečnom ocenom.

Ova prestižna titula biće uručena i Boraninu Dušanu Bogdanoviću, najboljem studentu Tehničkog fakulteta u Boru, koji je od prošlog oktobra na master studijama Inženjerstva informacionih sistema na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

„Nagrada „Student generacije“ znači mi mnogo, s obzirom na to da sam dosta truda i rada uložio tokom školovanja u svoje znanje i obrazovanje. Ovo je neka vrsta satisfakcije za to korisno utrošeno vreme. Naime, školovanje na Tehničkom fakultetu donelo mi je jedno novo iskustvo i znanje koje danas primenjujem i na master studijama, ali i na svom poslu. Ljudi su svašta govorili o ovoj visokoškolskoj instituciji dok sam još bio srednjoškolac. Ipak, izgleda da neki naši sugrađani ne umeju da cene to što je Bor jedan od retkih manjih gradova koji ima državni fakultet, a koji, uz to, pripada i Univerzitetu u Beogradu. Iako sam uz sve te priče na samom početku bio skeptičan, školovanje na Tehničkom fakultetu je opravdalo u potpunosti moja očekivanja“, kaže Dušan Bogdanović.

Na takmičenju iz Projektnog menadžmenta na FON-u

Ovaj višestruko talentovani mladić koji je tokom studija osvojio brojne nagrade na Fakultetu, Beogradskom univerzitetu, ali i nagrade različitih fondacija i zadužbina, ističe da iza njegovog uspeha stoje svi profesori sa Odseka za inženjerski menadžment borskog Tehičkog fakulteta.

„Bez njihove želje da prenesu svoja znanja, sve nagrade koje smo kolege i ja osvajali bile bi bezvredne. Posebno bih se zahvalio profesoru dr Đorđu Nikoliću sa kojim smo kolege Danijel Bogosavljević, Sandra Blagojević, Natalija Tomić i ja ostvarili fantastične rezultate, osvojivši nagradu Univerziteta u Beogradu za najbolji naučno-istraživački rad za 2016. godinu u grupaciji tehničko-tehnološkoh nauka. Bili smo ispred svih beogradskih fakulteta iz ove grupacije. Sa njim kao mentorom osvojili smo i drugo mesto na takmičenju za najbolju projektnu ideju u okviru Internacionalne majske konferencije o strategijskom menadžmentu. Profesor Nenad Milijić bio nam je mentor na takmičenju iz Projektnog menadžmenta na FON-u, gde smo se plasirali u šest najboljih ekipa u zemlji“, podseća Bogdanović.

Bogdanović sa košarkašima KK “Zicer” na jednoj od utakmica

Talentovani Boranin, osim informacionih tehnologija, dokazao se i kao košarkaš, ali i sudija. Pored angažovanja u brojnim omladinskim i organizacijama koje propagiraju volonterske aktivnosti, novinarskog angažmana na portalu Bor 030, učestvovanja na seminarima, konferencijama, trenutno je i deo novosadske Omladinske prestonice Evrope (OPENS) kao volonter.

„Na osnovnim studijama završio sam smer Inženjerski menadžment, modul Informacioni menadžment sa prosečnom ocenom 9,95. Mislim da sa ovim modulom studenti mogu i treba da nastave školovanje na fakultetima koji u ponudi imaju master studije iz oblasti informacionih tehnologija. To sam i ja učinio. Upisao sam prošlog oktobra master studije Inženjerstva informacionih sistema na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Perspektive sa ovim smerom su jako velike, što se i pokazalo nakon četiri meseca mog školovanja na FTN-u i prakse u firmi PanonIT iz Novog Sada, gde sam sada zaposlen i autsorsovan da radim na automotive projektima kompanije RT-RK“, dodaje Bogdanović kome će nagrada „Student generacije“ kao najboljem na borskom Tehničkom fakultetu biti uručena  13. septembra na Beogradskom univerzitetu.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Život mladih u Boru – za ostanak i opstanak”, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime