Boranka Danijela Doberšek predstavila svoj roman „Usamljeni sanjar”

Boranka Danijela Doberšek predstavila je u Narodnoj biblioteci u Boru svoj novi roman „Usamljeni sanjar”.

Autorka Danijela Doberšek opisuje svoju novu knjigu „Usamljeni sanjar” kao roman o neodustajanju od snova. Roman o odlučnosti da dosegne svoj san o lepšoj budućnosti. Roman o stvarnom životu u kome se, bez obzira na godine i lažne moraliste, može živeti u miru, maštanju i sreći.

„Sebe sam sagradila iz pakla sopstvenog života, brižljivo sakupljala kockice mozaika, jačajući sve više iz dana u dan. Toliko je bilo ružnih scena u mojoj prošlosti, ali osećaj slomljenosti nije ubio ljudskost u meni. Nisam sejala seme mržnje ni u svome srcu ni u svojoj duši, uprkos tome posledice svega što sam preživela osećam još uvek. Tako je nastao roman „Usamljeni Sanjar”. Gospod mi je dao dar da svoja osećanja umem da pretočim u reči. Ponekad razmišljam o tome kako se moje godine i starost mog bola ne poklapaju. Ja sam junakinja ovih priča i nemam nameru da bilo koga i bilo šta menjam.
Imam samo za cilj da samo sledim svoje srce dokle god mi ono šapuće šta želi i dokle može. Život mi nije postao lakši, samo sam ja odlučila da postanem jača”, ističe Doberšek.

Ovo je roman koji odiše dubokim bolom tokom životnih razočarenja, tuga i izdaja. Čitalac će biti u mogućnosti da sagleda i sve aspekte svog života.

„Možda možete promeniti nešto i kod sebe. Napraviti neku prečicu ili pronaći kraći i lakši put do cilja. Kroz pisanu reč, pokušavam da oprostim sebi sebe, čak i ono zbog čega nisam kriva. Pokušavam da sve vas, kroz moj primer, inspirišem da je prava ljubav u nama samima, kao i u osobama koje tek treba da budu deo Vaših života. I svi čitaoci su u stvari pomalo kao JA! Zar ne?”, kaže autorka.

Roman „Usamljeni sanjar” dobio je od grada Bora podršku za finansiranje ili sufinansiranje projekta za ostvarivanje javnog interesa u oblasti kulture na teritoriji grada Bora za ovu godinu.

Danijela Doberšek piše od osnovne škole, kako kaže, za sebe i njoj drage ljude. Prošle godine izdala je knjigu poezije „Dodir Neba” koju je posvetila svom pokojnom ocu od kog je imala punu podršku za svoje pisanje i dodaje da je to bila njena davna želja.

Drugi deo romana je na kucanju, lektorisanje i recenziju će ponovo odraditi Ružica Milosavljević, a očekuje se da će izaći iz štampe do maja meseca naredne godine.