Boranka Mia Ristić šampionka Evrope

Šesnaestogodišnja teniserka Mia Ristić osvojila je prvo mesto na pojedinačnom prvenstvu Evrope u konkurenciji do 16. godina, održanom u češkom Prerovu.

Foto: Teniski savez Srbije

Zlatna Boranka briljirala je pobedama i apsolutnom dominacijom, bez izgubljenog seta osvojila je šampionsku titulu. U finalu je rezultatom 2:0 (6:1, 6:1) deklasirala reprezentativku Španije Martu Soriano Santijago.

Višestruka prvakinja Srbije bila je u potpunosti spremna za velike izazove koji su je čekali na kontinentalnom šampionatu.

“Na evropsko prvenstvo u Prerov otišla sam sa vizijom i zadatkom da se vratim kući okićena zlatom. Već nakon prvog meča znala sam da sam na tom putu i da mogu do cilja koji sam sebi zacrtala. Iz meča u meč bila sam sve jača, motivisanija, nadahnutija, posebno u finalu gde protivnici nisam dala da diše. Agresivnom igrom, maksimalnom koncentracijom i inspiracijom da Srbiji donesem zlato išla sam iz gema u gem do potpunog trijumfa. Presrećna sam, srce mi je puno, donosim zlato u moju Srbiju, moj Bor. Nikada neću zaboraviti ovaj trenutak i intoniranje naše himne, verujem da ću isto učiniti i doživeti I na Rolan Garosu kao što su to učinili Novak i Ana“, kazala je Mia u izjavi objavljenoj na sajtu Teniskog saveza Srbije.

Mia je odlična učenica borske Gimnazije Bora Stanković, u svojoj sportskoj karijeri ima već više od sto trofeja i trenutno zauzima 87. mesto na juniorskoj ITF listi i 1.285. mesto na profi sceni.