Boranka Sara Stjepanović druga u Srbiji na Književnoj olimpijadi

0
476

Sara Stjepanović, učenica četvrtog razreda Mašinsko-elektrotehničke škole u Boru osvojila je u Sremskim Karlovcima na Književnoj olimpijadi srednjih škola drugo mesto.

Mašinsko-elektrotehnička škola
Mašinsko-elektrotehnička škola

Sara je u konkurenciji 53 učenika četvrte godine osvojila 19 poena, jedan manje od maksimuma. Za ovo republičko takmičenje iz književnosti, za koje se jedina u Borskom okrugu i plasirala, pripremala ju je nastavnica Marija Vučković.

Uspeh ove učenice je i daleko veći ako se ima u vidu da na ovom takmičenju pretežno učestvuju učenici gimnazija i filoloških gimnazija, a po osvojenim poenima Sara je pokazala zavidno znanje u poznavanju ove oblasti.

Književna olimpijada za srednjoškolce održana je u nedelju, a dan ranije bila je organizovana i za učenike osnovnih škola.

Zapažene rezultate na Književnoj olimpijadi za osnovce ostvarili su Ana Mitić iz OŠ “3.oktobar”, Fabiola Bajrami iz OŠ “Vuk Karadžić” i Nikolina Janković iz OŠ “Sveti Sava”, koje su za takmičenje pripremali nastavnici Saša Čorboloković, Jasmina Ristić-Golubović i Tamara Stošić.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime