Boranka osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u igranju video igrica

1
57

Boranka Milica Tešović postigla je veliki uspeh osvajanjem drugog mesta i srebrne medalje na svojevrsnom Svetskom prvenstvu u igranju video igrica (6th e-Sport World Championship) održanom od 12. do 16. novembra u Baku, glavnom gradu Azerbejdžana. Milica se takmičila u ženskom Tekken Tag Tournament 2 turniru igranom na Sony PlayStation 3 konzoli.

milica-tesovic-1

U konkurenciji devojaka iz 10 država Milica je ostvarila odličan rezultat i zauzela drugo mesto na izuzetno prestižnom takmičenju u sferi video igrica.

“Prvenstvo je svake godine sve veće i svake godine se više država prijavljuje. Imati priliku da igraš sa kvalitetnim igračima sa cele zemaljske kugle je nešto što se teško može opisati rečima.

Samim tim to što si upoznao divne ljude motiviše te da uložis malo više u svoju igru ne bi li bio u mogućnosti da ih vidiš ponovo iduće godine”, rekla je za portal “Bor 030” Milica Tešović.

milica-tesovic-2
Srbija je na ovogodišnjem takmičenju imala još dva predstavnika: Vladu Stankovića u “Tekken Tag Tournament 2” koji je osvojio 4. mesto i Biljanu Brletić u “HearthStone” koja je bila u teškoj kvalifikacionoj grupi, tako da se nije plasirala u dalje takmičenje.

Prvenstvo se odvijalo u pet diciplina: DotA 2, StarCraft 2: Heart of the Swarm, Hearthstone: Heroes of Warcraft, Tekken Tag Tournament 2 i Ultra Street Fighter IV.

 

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here