Boranka Staša Srbulović uspešna na turniru “Petrovac 2021”

Vicešampionka Staša Srbulović briljirala je na petom po redu turniru u tenisu “Petrovac 2021” gde je kao jedina dama osvojila četvrto mesto.

Pobednici Teniskog turnira „Petrovac 2021“; Foto: RTV Mlava

Staša Srbulović, članica Teniskog kluba Bor na petom amaterskom turniru u tenisu “Petrovac 2021” u organizaciji Direkcije za omladinu i sport opštine Petrovac na Mlavi i uz podršku Sportskog saveza i Opštine Petrovac na Mlavi osvojila je u seniorskoj konkurenciji četvrto mesto.

U konkurenciji od 17 igrača Staša je bila jedina dama učesnik. Prvo mesto pripalo je Mihajlu Stojanoviću iz Požarevca, a drugo i treće Urošu Miladinović i Andreju Milovanoviću iz Petrovca na Mlavi.

Mlada Boranka, članica reprezentacije gluvih Srbije i Wilson tima, vicešampionka 14. Evropskoog prvenstva gluvih, koje je održano na Hersonisosu na Kritu, nedavno je učestvovala i u radu sportskom kampa na Karatašu u organizaciji Saveza gluvih i nagluvih Srbije.

Učesnici sportskog kampa Saveza gluvih i nagluvih; Foto: Privatna arhiva

Pored Staše u radu kampa učestvovalo je još osmoro mladih strelaca, tenisera i rukometaša iz cele Srbije.

“Savez gluvih i nagluvih Srbije unazad četiri, pet godina na Karatašu organizuje kampove za našu decu sportiste zahvaljujući pre svega Ministarstvu omladine i sporta. U načelu zadovoljni smo efektima kampa, ali bi za nas učinak kampa bio pravi ako bi ova deca nastavila da se bave sportom. Nama je i cilj da što više dece prođe kroz kamp i bavi se sportom”, kaže Željko Antolović, predsednik Saveza gluvih i nagluvih Srbije.

U radu kampa učestvovali su i: Damir Teodorović, rukovodilac kampa i trener strelaca, Slavko Đurić iz Teniskog kluba Bor koji je bio zadužen za tenisere, Vladimir Tričković, kondicioni trener Staše Srbulović i rukometaš Božidar Nikolić iz Sportskog društva gluvih “Nišava”, višestruki osvajač medalja i demonstrator na ovom kampu.