Boranke Nađa Spasojević i Fabiola Bajrami idu u Tršić na republičko takmičenje

Nađa Spasojević, učenica osmog razreda Osnovne škole „3.oktobar“ i Fabiola Bajrami, učenica sedmog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“  osvojile su na okružnom takmičenju osnovaca iz srpskog jezika, održanom nedavno u Negotinu, prvo, odnosno drugo mesto i plasirale se na republičku smotru koja će biti održana u Tršiću.

Okružno takmičenje iz srpskog jezika je održano u OŠ „Vera Radosavljević“ u Negotinu

Nađa Spasojević zabeležila je i najbolji rezultat smotre maksimalnih 20 poena i zajedno sa Negotinkom Anjom Pavlović, koja je bila drugoplasirana sa dva poena manje, stekla pravo da na republičkoj smotri iz srpskog jezika predstavlja Borski okrug.

U ovoj kategoriji drugo mesto osvojila je, između ostalih, Anđela Kolar, a treće Dunja Žikić, obe učenice OŠ „3.oktobar“ sa 17, odnosno 16 poena. Trećeplasirana je i Sanja Prvulović, učenica osmog razreda OŠ „Đura Jakšić“.

U kategoriji sedmaka Fabiola Bajrami kao i Kladovljanka  Katarina Jovanović, zabeležile su najviše poena, 18 od 20, čime su zaslužile drugo mesto i plasman na republičko takmičenje. U istoj kategoriji Veljko Komloš i Ana Mitić iz OŠ „3.oktobar“, kao i Jana Mašić iz OŠ „Branko Radičević“ osvojile su treće mesto sa po 17 poena.

I u kategorijama učenika ostalih razreda Borani, koje su za takmičenje pripremali nastavnici srpskog jezika Saša Čorboloković, Jasmina Ristić, Gordana Stanković, Sanja Tomić, Aleksandra Stanković, Milena Gazić i Milena Cvetković, pokazali su zavidno znanje.

Tako su u kategoriji đaka petog razreda Vukašin Jeftić i Lazar Meilanović, učenici Osnovne škole „3.oktobar“ osvojili drugo mesto sa 18, odnosno 17 poena. Miloš Tasić iz iste škole sa 16 poena bio je trećeplasirani, kao i Bobana Nikolić iz Osnovne škole „Stanoje Miljković“ iz Brestovca.

U kategoriji učenika šestog razreda Teodora Strak i Vukašin Ilić iz borske škole „3.oktobar“ sa po 15 poena osvojili su treće mesto na okružnom takmičenju u Negotinu.