„Borci za Bor“ donirali bolnici toplomere i merač pritiska

Sa željom da zdravstvenim radnicima pomognu u ovoj teškoj krizi uslovljenoj sve većim brojem obolelih od kovida-19, Udruženje građana „Borci za Bor“ uručilo je Opštoj bolnici u Boru donaciju vrednu 44.000 dinara.

Udruženje građana „Borci za Bor“ doniralo je Opštoj bolnici šest bezkontaktnih toplomera i digitalni merač pritiska.

 “Želeli smo da pomognemo skromnim učešćem zdravstvenim radnicima i da pozovemo sve preduzetnike da shodno svojim mogućnostima i sami pomognu ovu ustanovu”, istakao je Dalibor Jović predajući donaciju dr Goranu Bogdanoviću, zameniku direktora Opšte bolnice.

Jović je istakao da su se ovoj donatorskoj akciji odazvali Valentina Aleksić iz Kanade, inače bivša radnica borske bolnice, Apoteka Aksić iz Bora, STR Amis i Ivan A. iz Amerike koji je želeo da ostane anoniman.

Udruženje “Borci za Bor” nastavilo je ovim svoju humanitarnu misiju. I do sada su, dodao je Jović, nastojali da budu svuda gde je pomoć neophodna, pa su tako donirali i dečja kolica i stolicu za kupanje nepokretne dece, vredne 4.200 evra, dečjem odeljenju bolnice.

“Nama je u ovom trenutku i te kako potrebna pomoć od svih građana Bora. Ovo, možda, na prvi pogled izgleda kao mala pomoć ali nama i te kako bitna. I sami vidite kakva je trenutna situacija. Nije ovo jedina pomoć koju smo dobili, zahvalio bih se svima koji su nam izašli u susret, Institutu Bakar, Bor travelu, Fabrici FOD jer bez njihove pomoći ne bismo nikako mogli da prethodni, jako težak period, prebrodimo. Imamo u ovom trenutku sve, ali količina i lekova i alkohola i medicinske opreme s obzirom na ovu situaciju ne samo kod nas nego i u celoj Srbiji je takva da se snalazimo i ne možemo da računamo nikako da duge staze nego na nedelju, maksimalno dve”, kazao je dr Goran Bogdanović, zamenik direktora Opšte bolnice.

Humanitarno udruženje „Borci za Bor“ trenutno prikupljaju pomoć za malog Stefana koji boluje cerebralne paralize i kojeg uskoro očekuje operacija.