Borci za Bor: Grad Bor je nepristupačan za osobe sa invaliditetom

Grupa građana „Borci za Bor” održala je koferenciju za medije na kojoj su govorili o nepristupačnosti grada Bora za osobe sa invaliditetom.

Kandidat za odbornika ispred liste „Grupa građana Borci za Bor”, Miroslav Ćirić je jedina osoba sa invaliditetom koja je na nekoj od lista koje su se kandidovale za lokalne izbore u Boru.

„Po urađenim anketama, Bor je nepristupačan grad za osobe sa invaliditetom, zato nam je potreban jedan predstavnik u Skupštini grada koji bi razumeo sve naše probleme i rešavao ih u što kraćem roku. Problemi su prilaz svim javnim ustanovama sa parkinzima za osobe za invaliditetom, prilaz kulturnim, verskim objektima, školama, parkovima, sportskim ustanovama, naročito bazenima koji su nam vrlo bitni kao i svim ostalim građanima u Boru. Posebno bih naglasio da je potrebno da se vrati ili obezbedi sanitetsko vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom do zdravstvenih ustanova na specijalističke preglede koje nam je oduzeto pre četiri godine. Na kraju, trebalo bi da se poradi na zakonima koji nisu menjani unazad 30 godina”, kaže Ćirić.

On je pozvao sve osobe sa invaliditetom na teritoriji grada Bora da se ujedine i glasaju za Grupu građana „Borci za Bor” kako bi radili na poboljšanju kvaliteta života ove osetljive grupe u Boru i okolnim selima.