Borci za Bor podneli krivičnu prijavu zbog nepravilnosti pri izgradnji Studentskog parka

Grupa građana „Borci za Bor”, Osnovnom javnom tužilaštvu u Boru, podnela je krivičnu prijavu protiv N.N. lica zbog zloupotrebe službenog položaja prilikom izgradnje parka kod Studentskog doma.

U fakturi koju su dobili od Poverenika za informacije od javnog značaja, prema rečima lidera Grupe građana „Borci za Bor”, Dalibora Jovića, uočili su neke nepravilnosti.

„Videli smo da je za nabavku, transport i razastiranje podne humusne zemlje mašinskim putem na svim površinama predviđanim za podizanje zelenila, utrošeno 3,4 miliona dinara. Međutim, posedujemo i fotografije i video zapise da se ta zemlja kopala iza Fabrike bakarne žice i da je kamionima dovožena u park kod Studentskog doma, gde se kasnije raspoređivala po celom terenu. Smatramo da je ovime učinjen jedan veliki prekršaj zbog kojeg Osnovno javno tužilaštvo u Boru  treba da pokrene proces”, ističe Jović.

Oliver Mitrović iz Grupe građana „Borci za Bor”, kaže da su Osnovnom javnom tužilaštu u Boru predočili dokaze koje su dokumentovali i čekaju njihov odgovor.

U ovaj park je, kako kaže Jović, uloženo preko 30 miliona dinara za uređenje staza, ozelenjavanje, postavljanje klupa i osvetljenja, što je, smatra on, previše i izaziva svaku sumnju.