Borci za Bor: U Boru moraju da se znaju prioriteti, a za nas je prioritet život

Grupa građana „Borci za Bor” održala je koferenciju za medije na kojoj su skrenuli pažnju na nebrigu Grada o ljudima kojima je potrebna pomoć, a konkretno, reč je bila o maloj Mariji Gambošević koja se nalazi u teškoj zdravstvenoj situaciji.

Najbitniji problem u gradu Boru je, prema rečima kandidata za odbornika ispred liste „Grupa građana Borci za Bor”, Vuksana Miličevića, taj što deca nemaju novac za lečenje.

„Mi se bavimo humanitarnim radom, ali takođe imamo i neke ideje i stavove po pitanju ostalih problema u gradu kojih ima zaista puno. Mislim da je većina ljudi iz politike pala na tom testu humanosti iz razloga što je okrenula leđa ljudima kojima je zaista potrebna pomoć. Primer je Irena Gambošević koja se poslednjih par godina sama bori sa svojim problemima. Ona je prvo nažalost, izgubila ćerku od pet godina. Zatim, kada su otkrili da Marija ima tumor, njen suprug je preminuo od tuge i sada su Marija i ona ostale same. Međutim, Mariji je zaista potrebna naša pomoć, jer ponovo treba da ide u Tursku gde će se obaviti lečenje i nadamo se, operacija, za šta je potrebno 9,3 miliona dinara”, kaže Miličević.

Kadidat za obornika ispred liste „Grupa građana Borci za Bor”, Oliver Mitrović kaže da je najbitnije to da moraju da se znaju prioriteti u gradu Boru, a da je za ovu grupu građana prioritet život.

„Za nas je neverovatno da za dva koncerta i vatromete za Novu i Srpsku novu godinu bude izdvojeno preko 5 miliona dinara, a da se za malu Mariju skupi neka simbolična cifra. Za nas je to nedopustivo. Tako se ne vodi grad. Nismo mi protiv koncerata. Ako su hteli da prave koncerte, da zovu mlade bendove koji će da promovišu svoj radi, sigurni smo da bi to podržao svaki građanin ovog grada”, ističe Jović.

Grupa građana „Borci za Bor” je ovom prilikom pozvala sve ljude dobre volje da uplate novac za lečenje trinaestogodišnje Marije Gambošević na račun koji je za to predviđen ili da pošalju sms poruku sa sadržajem 1233 na broj 3030.