Borska bolnica dobila donaciju vrednu 110.000 evra

Opšta bolnica u Boru dobila je donaciju vrednu 110.00 evra, u okviru velike humanitarne akcije „Blic fondacije“.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Akcija prukupljanja sredstava za neophodnu medicinsku opremu započeta je u julu, a novac je sakupljen za manje od mesec dana.

Oprema je u Bor stizala sukcesivno, kako je nabavljana, a danas su u pristvu ministra zdravlja Zlatibora Lončara uručeni preostali aparati i novo opremljeno sanitetsko vozilo koje vredi 34.000 evra.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

„Sve ono sto je bilo neophodno bolnici „Blic fondacija“ je obezbedila i sada, prolazeći ovuda, uverio sam se da je sve tu i da već funkcioniše. Uručeni su i ključevi najmodernijeg saninteta, a svi znamo da je sanitet u rangu jedne pokretne bolnice. Obišli smo i prostorije gde se priprema, pegla i pere veš. Bile su veoma stare mašine, a sada su stigle nove. Ne samo što imaju sada nove i savremene mašine, nego što i to mnogo utiče na održavanje uslova da ne dođe do infekcija, koje mogu da se jave kada nemate zadovoljavajuće uslove za higijenu“, kazao je ministar Lončar.

Novo sanitetsko vozilo / Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Pored ambulatnog vozila i opreme za vešernicu, grudno odeljenje Opšte bolnice u Boru dobilo je bronhoskop, a za očno odeljenje nabaljeni su aparati za operaciju katarakte.

Zahvaljujući humanitarnoj akciji „Blic fondacije“ dečje odeljenje Opšte bolnice u Boru dobija sistem za centralni kiseonik sa pratećom opremom, ali i aspiratore za centralni vod, EKG, pulsne oksimetre, otoskope, sterilizacione lampe, špric infuzine pumpe, invalidska kolica, kolica za dostavu hrane, kolica za veš, kolica za terapiju, ormane, paravane, stolice, pedijatrijske krevete za bebe, noćne ormariće, elektro krevete za intenzivnu negu, dušeke, posteljine, nepromočive navlake, fotelje za dojilje, UV lampe, kompresorske inhalatore, vage za merenje beba, ambu balon za reanimaciju, boce sa kiseonikom, toplomere, aparate za merenje krvnog pritiska…

Deo donirane opreme / Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

„briga o deci briga o porodici. Zato smo sada proširili naše delovanje, nismo pomogli samo Dečje odeljenje, nego i Grudno i Očno, vešeraj i, naravno, vozni park, koji je vrlo bitan. Samo oprema u sanitetu vredna je 34.000 evra. Ovoga puta bih se zahvalila svim donatorima, poslebno gospodinu Milanu Popoviću, koji je jedan od najvećih i pozvala druge ljude dobre volje i humanitarce da slede njegov primer jer „Blic fondacija“ ide dalje. Ovo nije kraj, kraj je godine, a mi za sledeću godinu već imamo nove velike projekte koje ćemo, nadam se, u vrlo kratkom roku ostvariti uz pomoć ljudi dobre volje“, kazala je Ljiljana Knežević izvršna direktorka „Blic fondacije“.

Dr Goran Joksimović / Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Direktor Opšte bolnice u Boru dr Goran Joksimović se zahvalio „Blic fondaciji“ i svima onima koji su svojim sredstvima učestvovali u ovoj velikoj i vrednoj donaciji.