BORSKA MLEKARA: Ojadili poljoprivrednike za više od 16 miliona dinara

Policijska uprava u Boru podnela je tokom 2014. i početkom 2015. godine čak 11 krivičnih prijava protiv odgovornih lica „Borske mlekare“ zbog sumnje da su poljoprivredne proizvođače iz sela borske i zaječarske opštine oštetili za čak 16.200.000 dinara.

casa-mleko

Kako se navodi u saopštenju PU u Boru, odgovorno lice „Borske mlekare“ tereti se da je izvršilo krivično delo zloupotrebe ovlašćenja u privredi, prevare i zloupotrebe položaja.

Naime, „Borska mlekara“ samo zemljoradničkoj zadruzi „Uljarica“ iz Negotina duguje 3.700.000 dinara za isporučeno mleko i, prema navodima iz ove zadruge, do dan danas još uvek ništa nije isplaćeno.

Prema saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Boru, po ovim krivičnim prijavama preduzete su aktivnosti i u toku je prikupljanje dokaznih radnji radi utvrđivanja postojanja elemenata prijavljenih krivičnih dela.

Podsećanja radi, nekadašnji vlasnik „Borske mlekare“ Halil Salijević ostao je dužan više miliona dinara za isporučeno mleko i to za period od decembra 2012. godine do juna 2013. godine. Kako bi izbegla utuženja, „Borska mlekara“ osnovala je novu firmu pod nazivom „Alfalak“ sa sedištem u istoj zgradi gde je bila i mlekara.

Shodno tome, nemoguće je bilo dobiti informacije iz „Borske mlekare“ o isplati duga poljoprivrednim proizvođačima, jer ona praktično više ni ne postoji. Vlasnik nije bio dostupan, a njegov brat, za koga stočari tvrde da je na čelu novoformirane mlekare „Alfalak“, ne želi da dȃ bilo kakvu izjavu za medije.

(RTV Bor, Bor030)