Borska OMŠ „Miodrag Vasiljević“ prva na Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije

Osnovna muzička škola „Miodrag Vasiljević“  u Boru na nedavno održanom Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije ostvarila je sjajan uspeh i u ukupnom plasmanu zauzela prvo mesto sa 91,17 poena.

Učenici borske Osnovne muzičke škole (OMŠ) na 62.Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije u konkurenciji 58 škola iz cele Srbije i pojedinačno su briljirali na ovom renomiranom takmičenju koje se svake godine održava u drugom gradu.

Đaci OMŠ „Miodrag Vasiljević“ su na Festivalu, čiji je domaćin bila Muzička škola “Predrag Milošević” u Knjaževcu, osvojili dve prve i dve druge nagrade.

U kategoriji klarinetista, Martin Todorović, učenik drugog razreda u klasi Nikole Stamenkovića sa 96,28 poena osvojio je prvu nagradu.

Prva nagrada pripala je i Vukašinu Iliću, učeniku četvrtog razreda borske osnovne muzičke škole koji je u kategoriji učenika sa odseka klavira osvojio ukupno 91 poen. Vukašin, inače, klavir pohađa u klasi Biljane Matović.

Anja Janeš, učenica šestog razreda na odseku violine (klasa Mile Mladenov), na 62.Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije osvojila je drugu nagradu sa 89,14 poena. Ova učenica završnog razreda je nedavno i na republičkom takmičenju u Beogradu, takođe, za interpretaciju takmičarskog programa, osvojila drugu nagradu.

Drugom nagradom sa rezultatom od 88,28 poena nagrađena je i Maja Konstandinović, učenica petog razreda na odseku flaute u klasi Divne Nikolić.

Zahvaljujući rezultatima svojih đaka i Osnovna muzička škola „Miodrag Vasiljević“ u Boru je u ukupnom plasmanu sa 91,17 poena osvojila visoko, prvo mesto, koje je svrstava u red najboljih umetničkih škola u zemlji.