Borska poezija na pet jezika

U Narodnoj biblioteci u Boru u ponedeljak je priređeno prvo poetsko veče Multikulturalnog kluba književnika Bor na kojem je četvoro autora predstavljalo svoje stvaralaštvo na pet jezika.

Zanimljivo i nadahnuto bilo je poetsko veče Multikulturalnog kluba književnika Bor na kojem je, pre svih, preovladala ljubav. Okupljeni u Narodnoj biblioteci mogli su da uživaju u poeziji na pet jezika – srpskom, romskom, vlaškom, engleskom i nemačkom.

Okupljeni oko Multikulturalnog kluba, čije su osnivanje inicirali Mladen Sazdanović i Marina Sinanović, kazivali su tek deo svog bogatog stvaralaštva ukazujući, pre svega, na jednu činjenicu – bez obzira kojim je jezikom kazivana  poezija govori univerzalnim jezikom ljubavi.

“Mladen i ja smo se udružili, a oko sebe okupili i druge ljude koji dele našu ljubav prema književnosti, pisanju, književnom stvaralaštvu uopšte. Tako je nastao Multikulturalni klub književnika”, kaže Marina Sinanović.

Udruženje građana “REAB” pored poezije Mladena Sazdanovića i Marine Sinanović predstavilo je na ovoj književnoj večeri i stvaralaštvo Jašara Murine i Bojana Njamculovića. Uz njih u okviru Multikulturalnog kluba stvaraju i Marina Ignjatović, Nađija Demiri i Klaudija Sinanović. Svima je zajednička želja da klub promoviše dela neafirmisanih mladih stvaralaca širokoj čitalačkoj publici ovog kraja.

“Klub je oformljen u okviru projekta “Multikulturalni klub književnika Bor” koji realizujemo od avgusta i upravo je ovaj mesec i završni za realizaciju projekta. Ovaj projekat, inače, finansira Gradska uprava. U okviru projekta održane su i radionice za kreativno pisanje koje je mentorski vodio Mladen Sazdanović”, ističe Marina Sinanović iz Udruženja građana “REAB”.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Život mladih u Boru – za ostanak i opstanak”, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.