Borska teniserka Staša Srbulović, pored Novaka Đokovića, predstavlja Srbiju na Australijan openu

Dvadesetogodišnja teniserka Staša Srbulović iz Zlota kod Bora, aktuelna vicešampionka Evrope u kategoriji gluvih i nagluvih sportista, doputovala je 22. januara u Melburn, gde će učestovovati na najprestižnijem australijskom teniskom turniru.

Stašu su u Australiju odveli njeni rezultati, a vrata „Australijan opena“ otvorila je bez kvalifikacija, pošto zauzima šesto mesto na svetskoj rang-listi gluvih i nagluvih tenisera. I pored toga, učešće srpske teniserke na ovom turniru bilo je pod znakom pitanja, jer organizator takmičenja u Melburnu ne finansira putne troškove učesnika. Priskočila je u pomoć Srbija Ziđin Koper, koja je prepoznala Stašin trud i donela odluku da podrži njen put ka vrhu.

„Dok čeka datum prvog singl meča koji će odigrati sa Japankom Rinom Komokatom, postavljenom za prvog nosioca turnira, Staša vredno trenira sa novim terenerima –
Katarinom Mišić Krntom i prof. dr Miljanom Grbovićem. Organizator je odlučio da se
mečevi igraju po „Round Robin“ sistemu, dakle nema ispadanja i igraće svako sa svakim.
Dubl mečeve će, opet po odluci organizatora, u paru igrati sa Čehinjom Katarinom
Blaščikovom“, rekla je Stašina majka Ivana Srbulović.

Staša Srbulović je, inače, jedina predstavnica Srbije na „Australijan openu“ u kategoriji gluvih i nagluvih tenisera. U ovoj kategoriji takmiči se osam devojaka: četiri Japanke, Čehinja, Slovakinja, Australijanka i Srpkinja, kao i osam momaka.

U Melburnu su u ovo doba godine velike vrućine, ali to nije sprečilo Stašu i njen tim da odgledaju trening Novaka Đokovića. Tribine su pune čak i kad Nole trenira, rekla nam je Stašina majka Ivana.