Borska Toplana opet ostala bez struje, grad bez grejanja do daljeg

1
1331

Borska toplana  ponovo je ostala bez električne energije iz trafo stanice “Veliki Krivelj” zbog čega ceo grad neće imati grejanje.

U saopštenju ovog komunalnoig preduzeća se navodi da je danas u periodu od 19 do 22 sata, proizvodni pogon toplane, ostao je bez električne energije iz trafo stanice “Veliki Krivelj”.

“Zbog prestanka isporuke električne energije došlo je do prestanka rada svih agregata u toplani a samim tim i toplana nije bila u mogućnosti da isporučuje toplotnu energiju za grejanje.

Da bi se uspostavio stabilan rad agregata u proizvodnom delu toplane i normalizovao pritisak u sistemu, potrebno je određeno vreme, nakon čega će isporuka toplotne energije za grejanje biti nastavljena”, kažu iz Toplane.

Slična situacija se već dogodila u ovoj grejnoj sezoni, kada 22. decembra, Toplana takođe ostala bez električne energije a grad bez grejanja.

1 KOMENTAR

  1. Vrelovodni kotlovi u Toplani ostaju bez električne energije više puta, a ne preduzimaju se mere da se kotlovi napajaju, dok su u pogonu, kotlovskom vodom. Bez toga njihova grejna površina je termički opterećena više od predviđenog, te preti opasnost da dođe do oštećenja cevi, skraćenja veka, a nedaj bože, može da dođe do eksplozije gde bi bili u opasnosti sami kotlovi i operateri. Dobronamerno savetujem, bar neka se obezbedi napojna pumpa na dizel ili drugi pogon, nezavisnog od postojećeg, kako bi se izbegle neželjene posledice i ogromne materijalne i druge štete.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime