Borska turistička organizacija pripremila bogatu ponudu za Sajam turizma u Beogradu

3
100

Opština Bor će svoju bogatu turističku ponudu i ove godine prezentovati na 39. po redu Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji se održava od 23. do 26. februara. Borska delegacija na čelu sa Turističkom organizacijom “Bor” već je pripremila bogat sadržaj za posetioce štanda, a ne kriju ni optimizam da će ovakav vid promocije uroditi plodom.

Posetiocima sajma borski turistički radnici predstaviće, pre svega, prirodne lepote istočnog dela Srbije, ali i gotove turističke proizvode.

Iako Bor kao potencijalno atraktivna turistička destinacija nije u dovoljnoj meri iskorišćen u turističke svrhe, zadatak svih koji se bave turizmom u “gradu bakra” jeste da to stanje promene.

Bor ima jedinstvene atrakcije, tradicionalne manifestacije, može se pohvaliti i gastronomijom i običajima koji su specifični samo za ovaj deo zemlje, a prema rečima Aleksandre Stojanović Čulinović, direktorice borske turističke organizacije, sajam je idealna prilika da se za sve to čuje i na međunarodnom nivou.

“Beogradski sajam turizma, kao jedna od najznačajnijih turističkih manifestacija istočne Evrope, predstavlja značajnu priliku za predstavljanje ponude naše opštine. Mi ćemo se na ovom sajmu fokusirati na prezentovanje svih potencijala Bora i okoline, a osobito Borskog jezera, kao najatraktivnijeg i najposećenijeg od strane domaćih i stranih turista u prethodnoj godini”, istakla je Aleksandra.

Turistička organizacija opštine Bor na štandu će i ovoga puta biti sa svojim tradicionalnim partnerima, i to sa predstavnicima objekata turističke receptive, ali i preduzećima kojima je turizam u širem smislu u domenu poslovanja.

“Naravno, zajedno sa nama, na Sajmu turizma u Beogradu svoju ponudu predstaviće i hotel ‘Jezero’, RTB klub, Odmaralište ‘Savača’, JP ‘ZOO vrt Bor’, ali i seoska turistička domaćinstva. U planu ZOO vrta jeste i dovođenje jedne atraktivne životinje, kako bi se animirali posetioci. Takođe, čitav jedan dan biće posvećen i seoskom turizmu naše opštine, kada će borska domaćinstva moći da predstave svoje smeštajne kapacitete i izlože proizvode domaće radinosti”, dodala je direktorica turističke organizacije.

Inače, borski štand biće ponovo smešten u hali 4, a za sve vas koji planirate posetu sajmu pozitivna okolnost je i ta da su cene iste kao i prošle godine, te ćete za pojedinačne ulaznice morati da izdvojite 300, a u slučaju grupne posete 200 dinara. Cena parkinga iznosiće 200 dinara na sat.

3 KOMENTARA

  1. SUPER i hvala na potsecanju….Sutra pre podne prvi tramvaj i pravac.. u Bor,Borski okrug,Timocku Krajinu i Istocnu Srbiju u Beogradu…Imam taj obicaj vec godinama …pa mi to mozda daje neko malo pravo na par iznetih misljenja…Obicicu ,kao i svake godine borski pa potom ,i to polako i sa potpunom paznjom,sve standove opstina i gradova Timocke Krajine i Istocne Srbije…jer svake godine iz razgovora sa mojim ljubaznim i finim zemljacima na tim standovima kao i iz lepih i profesionalno pripremljenih brosura,mapa,prospekata… naucim nesto novo o nasem zavicaju…najlepsem kraju nasd prelepeSrbine,Istocnoj Srbiji… I gledam vec godinama kako nasi turisticki radnici i poslenici daju SVE STO MOGU ..vec godinama i decenijama.. da promovisu ,priblize,pozovu i dovedu turiste,domace i strane,u ovaj nas carobni i nestvarno lepi region Srbije…Vec godinama gledam najdivnijee fotografije, slajdove,filmove, narodne nosnje,orkestre,folklore kako igraju nasa prelepe devojke koje nude nasa jela na degustaciju..sireve,peciva,slatkise..momke sa flasama i bokalima vina iz Negotina,Knjazevca.. .prelepe suvenire,vezove, pletiva,cipke, torbice,carape…domace radinosti…Vledam SVE te nase ljude,turisticke radnike iz svih tih nasih opstina i gradova,IZ BORA KOJI JE JEDINI GRAD U SRBIJI KOJI NEMA STATUS GRADA,ljude iz privatnog turistickog i ugostiteljskog preduzetnistva rkoji daju se od sebe da sve to pripreme,organizuju,izloze..gledam svu tu nasu mladost koja nasmejana i ljubazna posluzuje,peva,igra ,deli prospekte i pomaze da lepota i kultura naseg kraja opcini sto vise ljudi..koji ne znaju kakve pejzaze ,slapove, bukove,brzake,jezera,kanjone,banje, manastire,arheoloska nalazista….krije nasa Istocna Srbija…Kakve nevidjene leopte skrivajuDjerdap,Crni vrh,Timok,Sto,Deli Jovan,Malinik, Zlot, Rtanj,Dunav,Miroc, Pek,Mlava,Porec,Negotinska Krajina,Kluc,Crna reka,Branicevo,Homolje,Beljanica…Kakva je nasa muzika koja ih vec odavno opija samo sto oni ne znaju odakle dolazi.. I gledam,cutim i divim se trudu i pregnucu ovih nasih ljudi…i njihovoj ljubavi prema nasem zavicaju Istocnoj Srbiji……. Odlazim pomalo tuzan…ali okrepljen novom energijom…Jer ne postoji ni jedan region u Evropi ni u svetu..niti ce postojati…koji je razvio turizam bez pripadajuce saremene saobracajne infrastrukture…Bez nje razvoj tuizma NE POSTOJI.. Kao sto ne postoji ni ekonomski,socijalni ..a ni demografski OPSTANAK…Zato cemo U NAJKRACEM ROKU izgraditi za Srbiju,Istocnu Srbiju i Timocku Krajinu STRATESKI SAOBRACAJNI KORIDIR NAJVECEG ZNACAJA..Multimodalni saobracajni koridor ISTOK.(Crnomorski koridor) .Nazad ne postoji.Tacka.

  2. Receno -uradjeno…Ko ne veruje ..jer polazi od sebe…pa misli da svi muntaju i blefiraku..i ne drze do recenog…PRAVAC TO Bor,Majdanpek,Negotin, Petrovac,Malo Crmice.,Kucevo,Pozarevac ,Zagubica.Nacionalni park Djerdap, Lepenski vir ..i ostali iz Istocne Srbije.Neka proveri.Po mom misljemju sve je PONOVO onako kako je vec napisano..A Evo i mog tramvaja,pozdrav.P.S.Inace onaj vecni g.Bora iz TO Bora,prezime sam zaboravio…mnogo fin,necujan i tih lik..jedini je vecan na borskom standu ..

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime