Borska turistička organizacija pripremila bogatu ponudu za Sajam turizma u Beogradu

Opština Bor će svoju bogatu turističku ponudu i ove godine prezentovati na 39. po redu Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji se održava od 23. do 26. februara. Borska delegacija na čelu sa Turističkom organizacijom „Bor“ već je pripremila bogat sadržaj za posetioce štanda, a ne kriju ni optimizam da će ovakav vid promocije uroditi plodom.

Posetiocima sajma borski turistički radnici predstaviće, pre svega, prirodne lepote istočnog dela Srbije, ali i gotove turističke proizvode.

Iako Bor kao potencijalno atraktivna turistička destinacija nije u dovoljnoj meri iskorišćen u turističke svrhe, zadatak svih koji se bave turizmom u „gradu bakra“ jeste da to stanje promene.

Bor ima jedinstvene atrakcije, tradicionalne manifestacije, može se pohvaliti i gastronomijom i običajima koji su specifični samo za ovaj deo zemlje, a prema rečima Aleksandre Stojanović Čulinović, direktorice borske turističke organizacije, sajam je idealna prilika da se za sve to čuje i na međunarodnom nivou.

„Beogradski sajam turizma, kao jedna od najznačajnijih turističkih manifestacija istočne Evrope, predstavlja značajnu priliku za predstavljanje ponude naše opštine. Mi ćemo se na ovom sajmu fokusirati na prezentovanje svih potencijala Bora i okoline, a osobito Borskog jezera, kao najatraktivnijeg i najposećenijeg od strane domaćih i stranih turista u prethodnoj godini“, istakla je Aleksandra.

Turistička organizacija opštine Bor na štandu će i ovoga puta biti sa svojim tradicionalnim partnerima, i to sa predstavnicima objekata turističke receptive, ali i preduzećima kojima je turizam u širem smislu u domenu poslovanja.

„Naravno, zajedno sa nama, na Sajmu turizma u Beogradu svoju ponudu predstaviće i hotel ‘Jezero’, RTB klub, Odmaralište ‘Savača’, JP ‘ZOO vrt Bor’, ali i seoska turistička domaćinstva. U planu ZOO vrta jeste i dovođenje jedne atraktivne životinje, kako bi se animirali posetioci. Takođe, čitav jedan dan biće posvećen i seoskom turizmu naše opštine, kada će borska domaćinstva moći da predstave svoje smeštajne kapacitete i izlože proizvode domaće radinosti“, dodala je direktorica turističke organizacije.

Inače, borski štand biće ponovo smešten u hali 4, a za sve vas koji planirate posetu sajmu pozitivna okolnost je i ta da su cene iste kao i prošle godine, te ćete za pojedinačne ulaznice morati da izdvojite 300, a u slučaju grupne posete 200 dinara. Cena parkinga iznosiće 200 dinara na sat.