Borska “Uspavana lepotica” oduševila mališane Negotina

Članovi Dramskog studija Ustanove „Centar za kulturu opštine Bor“ uveličali su ovogodišnju “Noć muzeja” u Negotinu igrajući na sceni u Todorčetovom konaku, predstavu “Uspavana lepotica” u režiji Jovana Krstića i produkciji Simonide Gavrić.

U predivnom ambijentu ove građevine iz 19.veka u kojem je smeštena stalna postavka Muzeja Hajduk Veljka Petrovića, ovu predivnu bajku, negotinskim mališanima predstavili su vršnjaci iz Bora: Marta Radenković kao kraljica, Marko Nestorović kao kralj i Andrea Milojković kao Trnova Ružica, dok su se u ulogama vila pojavile Andrea Jovanović, Mia Radović, Magdalena Milojković, Lena Busić i Jovana Bugarinović.  Publika je toplo pozdravila i ostale aktere ove predstave, Saru Mladenović u ulozi kuvarskog pomoćnika, Mateju Mergla kao kuvara, Dariju Knežević kao žabicu, Milu Tomić kao dvorsku damu i Vladana Kostadinovića kao pripovedača.

“Predstava “Uspavana lepotica” produkt je naše plodonosne saradnje sa svim školama u opštini Bor. Naš dramski studio broji preko 50 članova, razvrstanih u tri grupe. Imamo grupu do četvrtog razreda osnovne škole, drugu od četvrtu do osmog i treću koju čine srednjoškolci. Naravno, potencijal je veliki. Treba samo otkriti talenat u deci i permanentno raditi sa njima. Naš reditelj Jovan Krstić izuzetno lepo radi sa njima i oni to prenose kako na našoj sceni, tako i na scenama širom Srbije. Interesantno je da iz godine u godinu raste broj dece koji se opredeljuju specifično za glumu. Ljudi koji su došli u Todorčetov konak imali su priliku da vide sve vrline i talenat naše dece”, kaže Danijel Čorboloković, direktor Ustanove “Centar za kulturu opštine Bor”.

Organizator programa “Noć muzeja” u Negotinu, Muzej Krajine, priredio je u okviru ove manifestacije i likovnu radionicu “Moj grad”  koju je mentorski vodila slikarka mr Dragana Jaćimović, program “Moje pesme, moji snovi” učenika osnovne škole “Branko Radičević” iz Negotina, pod upravom Eme Milošević Anđelić, a u dvorištu Mokranjčeve rodne kuće i koncert Ansambla “Renesans”.