Borske košarkašice i košarkaši dobili novi teren [FOTO / VIDEO]

Renovirano igralište za košarku i mini basket u ulici Đorđa Andrejevića Kuna (kod Toplifikacije) svečano je otvoreno prošlog ponedeljka. Čast da među prvima isprobaju nove koševe dobile su igračice Ženskog košarkaškog kluba „Bor“.

Zahvaljujući akciji “Sto terena za jednu igru” Bor je dobio moderan košarkaški teren sa konstrukcijama po standardima Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).

Foto: Zoran Rašić (www.mozzartsport.com)

Pored terena za košarku, montirana su i dva koša za mini-basket namenjena junirima, što je novina u Boru.

Uređeno igralište omogućava svim uzrastima jednake šanse za učenje i igranje omiljenog sporta.

Punu podršku uređenju terena pružila je Opština Bor, a član veća za sport i omladinu Igor Janković je presekao vrpcu i formalno teren predao ljubiteljima košarke.

„Sa zadovoljstvom ističem da je opština Bor od strane kompanije „Mozzart“ dobila ovakav jedan teren, Velika kompanija na ovaj način je pokazala svoju društvenu odgovornost prema mladima, prema sportu u celoj zemlji, a mi smo svakako počastvovani da smo jedna od sto opština u koje je kompanija Mozzart uložila svoja sredstva. Košarka u Boru je trenutno u ekspanziji, mi smo ove godine dobili prvoligaša, ženski košarkaski klub Bor, tako da je adaptacija ovog terena samo jedna podrška celoj toj priči. Dobili smo jedan uređen prostor gde će mladi pre svega moći da treniraju, a rekreativci da koriste – poručio je Janković.

Novi teren su među prvima isprobale najmlađe igračice Ženskog košarkaškog kluba “Bor”, dok su im prvotimke pružale podršku.

„Mozzart ovom akcijom pomera granice i postavlja osnove za sve one koji u budućnosti žele da se pokažu i dokažu kao društveno odgovorni. Doniranjem košarkaških terena u zemlji košarke se pokazuje da se ima sluha i pomaže razvoj dece i mladih u pravom smeru, ali i na pravi način. Ništa ne ostavlja tako dobar i plemenit trag kao donacija i zaveštanje za mlade i decu.

Borska košarka će ovim terenom dobiti još jedno omiljeno mesto za stasavanje i samostalno treniranje, zapravo ponovo će oživeti ovaj teren koji je decenijama bio omiljen nekim sada ne tako „novim klincima”. Siguran sam da će mnogo klinki i klinaca zavoleti igru pod obručima baš na ovom terenu i baš zahvaljujući ovoj donaciji, što dodatno povećava veličanstvenost ove akcije“ – istakao je predsednik ŽKK Bora Darko Mihajlović.

Usledilo je i takmičenje u šutiranju trojki, prava poslastica za sve iz ovog kraja grada koji su došli da navijaju za svoje favorite. Devojke su podelile nagrade i naravno još jednom „zasule” koš van linije 6,75 i pokazale da svaka ekipa koja bude došla u Bor mora ozbiljno da ih shvati i pripremi se. To je i razlog što je kompanija Mozzart pripremila i poseban grafit koji od sada krasi ovaj teren – „Bodovi ostaju ovde”.