Borske košarkašice savladale ekipu Radivoja Koraća u Beogradu

Ženski košarkaški klub Bor savladao je, posle produžetka, favorizovanu ekipu Radivoja Koraća u Beogradu, rezultatom 73:77 (15:11, 15:22, 16:16, 17:14, 10:14) u 18. kolu prve Ženske košarkaške lige Srbije.

Foto: Bor030 arhiva

Borske košarkašice su se na najbolji mogući način revanširale protivnicima za poraz u finalu kupa održanom u Boru pre dve nedelje.

ŽKK Bor je do trijumfa predvodila fantastična Natalija Spajić sa čak 34 poena, četiri skoka i pet asistencija. Emeše Vida je ubežila je novi „dabl-dabl“ sa 22 poena i 14 skokova, četiri asistencije. Dvocifreni broj poena (11) imala je i Žaklina Janković, koja ubeležila i šest skokova i jednu asistenciju.

U ekipi Radivoja Koraća istakle su se Marija Stojiljković sa 17 i Nina Vukosavljević sa 16 poena, dok je Nadežda Nedeljkov ubacila 10 poena.

Boranke su ovom pobedom ostale u igri za osmo mesto na tabeli koje garantuje opstanak u najelitnijem domaćem takmičenju.

Novo veliko iskušenje košarkašice Bora očekuje već u subotu 9. februara kada će se na svom terenu susresti sa ekipom beogradskog Partizana. Ovaj meč se igra u hali Sportskog centra sa početkom u 17 sati.