Borske košarkašice ubedljive protiv ekipe iz Vrbasa

0
41

Košarkašice Ženskog košarkaškog kluba „Bor“  pobedile su ekipu „Vrbas Medele“ u Boru rezultatom 70:59, po četvrtinama (15:14, 24:18, 18:08, 13:19), u okviru 19. kola Ženske košarkaške lige Srbije.

Borske košarkašice su tokom celog meča bile bolji protivnik od ekipe iz Vrbasa i sasvim zasluženo došle do druge uzastopne pobede u najjačoj ženskoj ligi Srbije.

Iako su praktično borske košarkašice već obezbedile opstanak u Prvoj ženskoj ligi Srbije, priredile su domaćoj publici interesantan meč u kome je viđena brža igra sa obe strane.

Nakon izjednačene prve četvrtine, domaće košarkašice su podigle svoj nivo igre i na poluvreme otišle sa osetnijom prednošću. Meč je definitivno prelomljen u trećoj četvrtini, kada su Boranke dopustile protivnicama iz Vrbasa da postignu samo 8  poena, što se ispostavilo ključno za novu pobedu na domaćem terenu.

Ovim trijumfom borske košakrašice zauzele su 9. mesto na tabeli.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je kao po običaju izvanredna  Emeše Vida sa 27 poena. Pored nje pratile su je sa dvocifrenim učinkom još Jelena Jozić sa 16 poena i Vučković Danijela sa 12 poena.

Poraženi tim predvodile su je Šćekić sa 18 poena, Popunavac sa 14 i Mudreša sa 10 poena.

U narednom kolu ekipa iz Bora gostuje Vrščankama.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime