Borske sportske igre

0
32

Iako nakon istupanja DSS i Vlaške demokratske stranke Srbije (VDSS) vladajuća većina u SO Bor više ne postoji, članovi Opštinskog veća iz redova SRS i Pokreta “Živim za Krajinu” usvojili su odluku kojom se obavezuju v. d. direktora likvidiranih javnih preduzeća “da izvrše izmene i dopune pravilnika o sistematizaciji radnih mesta

Iako nakon istupanja DSS i Vlaške demokratske stranke Srbije (VDSS) vladajuća većina u SO Bor više ne postoji, članovi Opštinskog veća iz redova SRS i Pokreta “Živim za Krajinu” usvojili su odluku kojom se obavezuju v. d. direktora likvidiranih javnih preduzeća “Sportski centar”, Radio-televizija Bor i “Centar za kulturu” “da izvrše izmene i dopune pravilnika o sistematizaciji radnih mesta, kojima se na posao vraćaju svi radnici koji su bili angažovani u tim firmama, kao i oni koji su bili uposleni po osnovu ugovora o delu ili privremenom obavljanju poslova”.

Ukoliko odbornici SO Bor potvrde tu odluku, umesto nekadašnjih 250, u ovim firmama radiće više od – 320 radnika!
Branislav Rankić (SRS), još aktuelni predsednik opštine Bor, obrazložio je tu odluku time da “ne želi da na duši nosi radnike koji su ostali bez posla” i optužio dojučerašnje partnere iz DSS i VDSS da su izigrali dogovor postignut prilikom sklapanja koalicije pre pola godine.

Estradni menadžer Saša Mirković, potpredsednik Pokreta “Živim za Krajinu”, čiji je lider Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara, pridružio se Rankićevim optužbama:
– Na taj način, DSS i VDSS su pokazali koliko im je stalo do radnika u borskim javnim preduzećima – kazao je Mirković. – Ali je zato VDSS znao da zaposli sve svoje članove u Centru za kulturu, uz obrazloženje da tu treba da se prave dva programa – jedan na srpskom, a drugi na rumunskom jeziku.

Dr Predrag Balašević (VDSS), zamenik predsednika opštine Bor, kazao je da se Mirković, tom izjavom, ponovo našao na klizavom terenu i ocenio da odluka krnjeg Opštinskog veća može imati nesagledive posledice po funkcionisanje grada.

Aplauz povratku na posao
Radnici “Sportskog centra”, koji su protekla tri dana štrajkovali glađu u holu SO Bor, odluku Opštinskog veća pozdravili su aplauzom, dok su njihovi predstavnici to okarakterisali kao pobedu. Oni su, nakon toga, obustavili protest, budući da, kako im je predočeno, u ponedeljak treba da se vrate na posao.

(VEČERNJE NOVOSTI)

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime