Borske rukometašice na korak od baraža za Superligu Srbije

Rukometašice ŽJRK „Bor“ u svojoj pretposlednjoj utakmici, a u okviru 17. kola Prve lige „Istok“ juče su na svom parketu savladale ekipu ŽRK „Vranje“ iz Vranja ubedljivim rezultatom 30:20. Ovom pobedom, Boranke su na korak bliže baražu za plasman u Superligu Srbije, gde bi u slučaju uspeha Borani imali prilike da gledaju najkvalitetniji ženski rukomet u svom gradu.

zrk-bor-pokrivane

Izvanrednom igrom i krajnje slabim napadom Vranjanki, borske rukometašice ostvarile su juče svoju 14. pobedu u najvišem regionalnom rangu, nakon koga sledi Superliga.

Boranke su tokom čitave utakmice kontrolisale rezultat, o čemu govori i konstantna razlika koju gošće nisu uspevale da stignu. Shodno velikoj razlici usled većeg kvaliteta borske ekipe, priliku da zaigraju dobile su i mnoge mlade rukometašice, od kojih se dobar deo njih „upisao“ po kojim golom.

U 18. kolu Boranke gostuju ekipi ŽRK „Đerdap“ iz Kladova, gde bi eventualnom pobedom sebi osigurale 2. mesto na tabeli i direktan plasman u baraž za Superligu.

Realna mogućnost da sledeće sezone Bor ima čak dva kluba u najvišem rangu

Uzimajući u obzir većanje Košarkaškog saveza Srbije da se Prva ženska košarkaška liga proširi na 14 klubova, mogućnost da Bor dobije čak 2 prvoligaša veoma je realna. Ipak, sve zavisi od borskih rukometašica, sa jedne i Košarkaškog saveza, sa druge strane.