Borski Dom zdravlja uveo dostavu recepata na kućnu adresu

Borski Dom zdravlja, od danas je započeo pružanje usluge dostave recepata pacijentima na kućnu adresu. Ovo je samo jedna u nizu akcija kako bi se unapredio rad, a pacijentima olakšalo pružanje primarne zdravstvene zaštite.

dom-zdravlja-zima-dgr

„Pacijenti koji se odluče da sa Domom zdravlja sklope ugovor o ovoj usluzi, ubuduće će recepte za ličnu terapiju dobiti na kućnu adresu. Ovo je posebno značajno hroničnim bolesnicima kojima smeta dolazak u Dom zdravlja tokom letnjih vrućina, ili zimi kada su putevi zaleđeni, kao i čekanje u redovima na šalteru ili ispred ordinacija“, napomenuo je direktor ove ustanove dr Miroslav Karabašević.

Mesečna usluga dostave recepata košta oko 1.000 dinara, u zavisnosti od toga da li je pacijent oslobođen participacije. Svi zainteresovani o novoj usluzi se mogu informisati na šalteru Medicine rada, gde se i potpisuju ugovori.

U ovu cenu su uračunati participacija, prevoz i administrativne usluge. Na ovaj način, očekuje se i smanjenje gužve na šalterima.

Objašnjavajući proceduru same usluge, Karabašević je rekao da služba Doma zdravlja preko izabranog lekara i kartoteke izvlači redovnu terapiju prijavljenih pacijenata, potom se prepisuju recepti i vozilom Hitne službe dostavljaju na kućnu adresu.

U Domu zdravlja najavlju skoro uvođenje i uslugu dostave lekova do vrata pacijenta.