Borski književnik Milen Milivojević dobitnik priznanja Udruženja književnika Srbije

Nagrada za satiričnu književnost „Radoje Domanović“ Udruženja književnika Srbije za ukupan doprinos srpskoj književnoj satiri prema mišljenju žirija pripala je Radomiru Putnikoviću, književniku iz Londona, i Momčilu Stojanoviću, autoru iz Beograda, dok je najboljom knjigom satire na srpskom jeziku objavljenom u 2018. godini proglašena knjiga aforizama „Nama ne sviće ni kada ustanemo“ književnika Milena Milivojevića iz Bora. 

Pored Milivojevića, ovo laskavo priznanje pripalo je i  Vukomanu Boškoviću, književniku iz Beograda, za delo „Aforizmi“, dok su najboljim satiričarima u 2018. godini proglašeni Sergej Sidorov, aforističar i predsednik Moskovskog kluba aforistike, književnici prof. dr Dragan Koprivica i Hristo Petreski, satiričar Mile Đorđijoski  i aforističar Andžej Majevski.

Za naučno-teorijski doprinos satiričnoj književnosti odlikovan je prof. dr Žarko Trebješanin, psiholog i književni kritičar.

O dobitnicima najznačajnijeg priznanja za književnu satiru u Srbiji odlučivao je žiri u sastavu: predsednik Radomir Andrić, Milovan Vitezović, Petar Žebeljan, Vitomir Teofilović, Slađana Mitrović, Radoslav Tilger i Aleksandar Čotrić.

Priznanje koje se sastoji iz plakete i likovnog portreta Radoja Domanovića dobitnicima će biti uručeno na svečanosti u Udruženju književnika Srbije 22. februara od 12 časova.

(Bor030 / Blic)