Borski književnik Milen Milivojević dobitnik priznanja Udruženja književnika Srbije

0
315

Nagrada za satiričnu književnost “Radoje Domanović” Udruženja književnika Srbije za ukupan doprinos srpskoj književnoj satiri prema mišljenju žirija pripala je Radomiru Putnikoviću, književniku iz Londona, i Momčilu Stojanoviću, autoru iz Beograda, dok je najboljom knjigom satire na srpskom jeziku objavljenom u 2018. godini proglašena knjiga aforizama “Nama ne sviće ni kada ustanemo” književnika Milena Milivojevića iz Bora. 

Pored Milivojevića, ovo laskavo priznanje pripalo je i  Vukomanu Boškoviću, književniku iz Beograda, za delo “Aforizmi”, dok su najboljim satiričarima u 2018. godini proglašeni Sergej Sidorov, aforističar i predsednik Moskovskog kluba aforistike, književnici prof. dr Dragan Koprivica i Hristo Petreski, satiričar Mile Đorđijoski  i aforističar Andžej Majevski.

Za naučno-teorijski doprinos satiričnoj književnosti odlikovan je prof. dr Žarko Trebješanin, psiholog i književni kritičar.

O dobitnicima najznačajnijeg priznanja za književnu satiru u Srbiji odlučivao je žiri u sastavu: predsednik Radomir Andrić, Milovan Vitezović, Petar Žebeljan, Vitomir Teofilović, Slađana Mitrović, Radoslav Tilger i Aleksandar Čotrić.

Priznanje koje se sastoji iz plakete i likovnog portreta Radoja Domanovića dobitnicima će biti uručeno na svečanosti u Udruženju književnika Srbije 22. februara od 12 časova.

(Bor030 / Blic)

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime