Borski komunalci počeli pripreme za zimu [VIDEO]

U JKP „3. oktobar“ počele pripreme za zimsku sezonu. Remont menahizacije je uveliko u toku, a sledi nabavka soli i rizle.

Sve aktivnosti na popravci i remontu zimske mehanizacije počele su pre nekoliko nedelja, kažu u ovom borskom preduzeću. Deo remonta je završen, a očekuje se da sav posao bude završen za petnaestak dana.

„Pored remonta vozila, radimo i na servisu i remontu priključnih mašina, poput raonika i solana. Što se tiče agregata, mi smo dopremili 150 kubnih metara sitne rizle, koja se meša sa solju i služi za nasipavanje lokalnih puteva. Lokalna samouprava je raspisala tender za nabavku 500 tona soli, koja će biti dopremljena za mesec dana. Trenutno na zalihama imamo oko 50 tona asoli što će biti sasvim dovoljno za prvi nalet snežnih padavina. Naša zimska služba je spremna da u roku od 24 sata krene sa prvim intervencijama, kada se ukaže potreba za tim. Spremni smo takođe da i deo zaposlenih iz drugih službi prebacimo u zimsku, kako bi smo imali dovoljno ljudi angažovanih na čišćenju snega“, rekao je Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3. oktobar“ Bor.

U poslednjih nekoliko godina radilo se na apovećanju voznog parka, pa će naredne zime na čišćenju snega biti angažovano tridesetak vozila.