Borski košarkaši poraženi u Prokuplju

Prvotimci KK „Bor-RTB“ izgubili su na gostujućem terenu od KK „Prokuplje“ iz rezultatom 91:83 (27:22, 21:22, 21:16, 22:23) u okviru 26. kola Prve muške regionalne lige „Istok“.

Izabranici Dejana Ristića otvorili su dobro meč, ali su nakon prvog perioda igre bili u deficitu za domaćinom iz Prokuplja. U istom ritmu nastavljeno je i u drugoj četvrtini koju su, ovog puta, naši košarkaši dobili, ali je domaćin sa juga na petnaestominutnu pauzu ipak otišao sa prednošću od 48:44.

Nastavak meča nije doneo previše uzbuđenja, pošto su Prokupčani konstantno povećavali prednost nad Boranima, pa su u poslednji period igre ušli sa prednošću od 9 poena. Pokušavali su naši košarkaši na sve načine da se vrate u rezultaski egal, međutim, nedostajalo im je malo sreće, te je rezultat na kraju utakmice bio u korist košarkaša iz Prokuplja.

I pored ovog poraza borski seniori zadržali su 2. mesto na tabeli sa skorom 17:9, što je ujedno i konačna pozicija naše ekipe za košarkašku sezonu 2017/18. KK „Prokuplje“ ovim trijumfom zauzeo je 3. mesto, odmah iza ekipe iz Bora, sa konačnim učinkom od 16:10.

Kao što je već bilo poznato i pre ovog kola, KK „Bor-RTB“ i naredne sezone igraće u Prvoj MRL „Istok“, pa je za očekivati da naredne godine napadne prvo mesto, koje će ih odvesti u viši rang.